Συνάντηση αγροτών με στελέχη της ΝΔ -«Σπάνε» τα μπλόκα

11:38 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής αγροτών κεντρικής Μακεδονίας θα έχει συνάντηση σήμερα με στελέχη της ΝΔ στη Βουλή προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωτογενή τομέα.

Την ίδια ώρα η πορεία των κινητοποιήσεων όπως τονίζουν αγροτοκτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας θα κριθεί σε γενική συνέλευση που θα έχουν στο μπλόκο των Ευζώνων, απόψε ή αύριο το πρωί».

Την Τετάρτη αποχώρησαν οι αγροκτηνοτρόφοι από τα διόδια

των Μαλγάρων, ενώ στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο των Ευζώνων, στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης και στον κόμβο Δερβενίου, χωρίς να έχουν προγραμματίσει, τουλάχιστον έως αυτήν την ώρα, κάποια άλλη μορφή διαμαρτυρίας.

Στη δυτική Μακεδονία, πάντως, αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχωρούν σιγά-σιγά από τα μπλόκα που έστησαν στα τέλη του πρεοηγούμενου μήνα σε διάφορα κομβικά σημεία.

Εξαίρεση στη δυτική Μακεδονία αποτελεί το μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Φλώρινας.

Από τις 16.00 χθες παραμένει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Φλώρινας στο κόμβο Μανιακίου και δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να γίνει η γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί και το επόμενό μας βήμα».

Αγροτοκτηνοτρόφοι φέρονται αποφασισμένοι να μεταβούν από τον κόμβο Μανιακίου στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό.

Σε ό,τι αφορά την κεντρική Μακεδονία, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σύλλατα Χαλκιδικής έκανε γνωστό ότι στις 10 το πρωί ξεκίνησε η αποχώρηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από τα «πράσινα φανάρια», επί της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα