Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 16-02-2017

11:32 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία

«Έσβησε» ο υπέρβαρος Σερήφ

«Έσβησε» τελικά χθες ο υπέρβαρος Σερήφ από τον οικισμό του Ηφαίστου Κομοτηνής, μετά από πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, εδώ και χρόνια, λόγω των 300 περίπου κιλών που ζύγιζε.

Συγκεκριμένα προχθές ζητήθηκε η μεταφορά του στο Σισμανόγλειο και μάλιστα με ζητήθηκε η συνδρομή και της ΠΟΥ. Ωστόσο τελικά κατέληξε λόγω του επιβαρυμένου ιστορικού του οργανισμού του.
Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες με χειρουργικές επεμβάσεις που θα τον ανακούφιζαν και από Νοσοκομεία των Αθηνών,

χωρίς τελικά κάποιο αποτέλεσμα μόνιμο, καθώς το βάρος δεν κατόρθωσε να το μειώσει τελικά. Για λίγο καιρό μάλιστα είχε νοσηλευθεί και σε Νοσοκομεία της Τουρκίας, χωρίς και πάλι αποτέλεσμα.

ΔΠΘ

Πικρία Πρύτανη ΔΠΘ για το Διδασκαλείο

Συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα του τελευταίου χρόνου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παραχώρησε ο Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις , τον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών Σπουδών και τους Προέδρους του παιδαγωγικού και του τμήματος Παρευξινείων χωρών.
Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, εξέφρασε την πικρία του για το το Διδασκαλείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης, που είχε ιδρύσει το πανεπιστήμιο επί της ουσίας φεύγει, με τα παιδιά να μεταφέρονται από τη Θράκη στο ΑΠΘ για να σπουδάζουν. «Θα έπρεπε η πολιτεία να το εξετάσει πιο προσεκτικά» είπε ο Πρύτανης και πρόσθεσε ότι ενώ το Υπουργείο «παίρνει» το Διδασκαλείο δεν επιτρέπει στο Δημοκρίτειο να ιδρύσει τα δύο νέα τμήματα που έχει σχεδιάσει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στους στόχους του Πανεπιστημίου είναι η ολοκλήρωση όλων των κτιριακών υποδομών του Πολυτεχνείου της Ξάνθης ,ώστε να μεταφερθούν όλα τα τμήματα από τα ΠΡΟΚΑΤ και, τέλος, σχεδιάζεται η ένταξη όλων των σχολών στην Πανεπιστημιούπολη της πόλης. «Στόχος μας είναι να ανοίγουν τα campus στο κοινό, με αφετηρία από την Κομοτηνή ώστε όχι μόνο η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά όλη η κοινωνία να αξιοποιεί την Πανεπιστημιούπολη, ως ένα μεγάλο πάρκο της ευρύτερης περιοχής για την καλύτερη δυνατή όσμωση του ΔΠΘ με την τοπική κοινωνία», σημείωσε λέγοντας ότι, αυτά προχωρούν για όλες τις πόλεις.
Τέλος αναμένεται η ένταξη για το Διεθνές Κέντρο Περιβαλλοντικής, Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Ελατιά της Δράμας, που χρησιμοποιούν οι φοιτητές και υπάρχει ο στόχος για μεγαλύτερες επενδύσεις.
Οι εστίες, σύμφωνα με τον κ. ΚΑραμπίνη είναι μια προτεραιότητα και το ΔΠΘ προσπαθεί να βελτιώνει τις υποδομές του και να χτίζει νέες σύγχρονες εστίες. Παράλληλα σημείωσε ότι έχει ιδρυθεί και λειτουργεί με πόρους του Πανεπιστημίου μια ψυχοκοινωνική μονάδα που υποστηρίζει τους φοιτητές 24 ώρες την ημέρα.

Ακαδημαϊκή δράση ΔΠΘ

Για την ακαδημαϊκή δράση του ΔΠΘ ο κ. Πρύτανης σημείωσε:
«Έχουμε ιδρύσει 53 μεταπτυχιακά προγράμματα, αρκετά εκ των οποίων δια-ιδρυματικά και διακρατικά, 63 μνημόνια συνεργασίας με άλλα πανεπιστήμια και παρουσιάζουμε έντονη δράση στο πρόγραμμα Erasmus Plus καθώς και σε αρκετές δράσεις διεθνείς όπως και συνέδρια».
Ανάμεσα στις δράσεις που ξεχώρισε ο Πρύτανης ήταν η ανάληψη της Προεδρίας της Συνόδου των Πρυτάνεων και η σύνοδος που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε τον προβληματισμό του για ένα Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης που θεωρεί ότι «βάζει την έρευνα στο ψυγείο».
Αναφερόμενος στα Μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως σημείωσε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα αμφισβητεί το προνόμιο που έχει σήμερα μόνο το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι το ΔΠΘ μπορεί να παράσχει πολύ καλύτερες υπηρεσίες σε τέτοια προγράμματα».
Σχετικά με πρόσφατα αρνητικά γεγονότα, υπογράμμισε πως για την παρούσα διοίκηση δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη παρά τα όσα λέγονται».
Για την εμπλοκή στη δικαιοσύνη με μήνυση καθηγητή κατά φοιτητών, τόνισε ότι είναι λυπηρό και πολύ στενάχωρο το περιστατικό με τον Καθηγητή Γ. Παύλο και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους 9 φοιτητές και το Πανεπιστήμιο λαμβάνει τα μέτρα του για να αποκαταστήσει την ηρεμία στο τμήμα.
Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει την επόμενη Σύγκλητο.

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί χάρτες της ΑΜ-Θ

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης.
Κατόπιν αυτού, και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ, θα πρέπει όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, των οποίων ακίνητα περιλαμβάνονται στους Δασικούς Χάρτες, να επισκέπτονται την ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών προκειμένου να πληροφορούνται εάν η έκταση που τους ενδιαφέρει έχει δασικό ή μη χαρακτήρα.
Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 20ηΦεβρουαρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 20η Απριλίου 2017 ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στη αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την 10η Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη.

Εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

«Η Θράκη έχει επιλογή…. Προοπτικές και προκλήσεις μέσω της αξιοποίησης των πυλώνων Ανάπτυξης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στις 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στις 19:00. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ &΄Β’ βαθμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιστημονικών, επαγγελματικών φορέων και τεχνοκρατών σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι προοπτικές, οι δυνατότητες αλλά και ο στρατηγικός ρόλος της περιοχής.

Κοινωνία

Το κοινωνικό παντοπωλείο Ξάνθης λειτουργεί παρά τις δύσκολες συνθήκες

Σε ανακοίνωση της η ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης αναφέρει:
Η ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης δραστηριοποιείται στην πόλη μας από τις αρχές του 2012 και έχει σαν σκοπό τον εντοπισμό και την βοήθεια συμπολιτών μας ,που έχουν ανάγκη , προσφέροντας τρόφιμα και ρουχισμό. Στα πλαίσια των δράσεών της λειτουργεί και το κοινωνικό παντοπωλείο που εδρεύει απέναντι από το πάρκο Μεξικάνα και χρήζει της στήριξης όλων μας τόσο με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης όσο και με την εθελοντική μας εργασία.
Απευθύνουν έκκληση σε όλους τους Ξανθιώτες και τους φορείς που θέλουν να συμμετέχουν ή να συνεισφέρουν, όπως μπορούν , ώστε να βοηθήσουν τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.

Κινήματα

Στις 19 Φεβρουαρίου η επόμενη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Ξάνθη

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ διοργανώνουν την επόμενη διάθεση αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες». Η διανομή θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στον ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.
Μια ακόμη δράση αναλαμβάνει η κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και η Ομάδα Δράσης Ξάνθης ‘’χωρίς μεσάζοντες’’ διοργανώνοντας την επομένη διάθεση αγροτικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 9 πμ στον περιφραγμένο χώρο έναντι του 7ου σχολείου Ξάνθης. Τα προϊόντα θα διατίθενται με προτεραιότητα σε όσους θα κάνουν παραγγελία κάτι που διευκολύνει τους παραγωγούς καθώς ξέρουν τις ποσότητες που θα πουλήσουν.
Οι παραγγελίες στα προϊόντα που απαιτείται μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της κίνησης ενεργών πολιτών. Ηλεκτρονικές Παραγγελίες : politesxanthis.gr
Τηλ. Παραγγελιών :6998166416 ΚΑΙ 6949208482

ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την Κοινωφελή Εργασία

Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ «η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.
Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν έως και τη 17η Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.
Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 της 17ης Φεβρουαρίου.

Εκδηλώσεις

Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού καλεί όλους τους κατοίκους του δήμου Κομοτηναίων να διασκεδάσουν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης σήμερα Τσικνοπέμπτη, με ζωντανή μουσική, με άφθονο κρασί και εδέσματα.

Σύλλογοι

«Όχι» παρέλαση στην Κομοτηνή από τις ΘΛΕ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής των ΘΛΕ το απόγευμα της Τετάρτης με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή ή μη καρναβαλικών συλλόγων στις εκδηλώσεις Κom on Party του ερχόμενου Σαββάτου στην Κομοτηνή.
Η Επιτροπή αποφάσισε να μην λάβουν μέρος οι Σύλλογοι στις εκδηλώσεις, στις οποίες προσκάλεσαν οι Trellacademy.kom, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων στις ΘΛΕ, ενώ αποφασίστηκε επίσης σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει και σχετική προσθήκη στον κανονισμό του Καρναβαλιού που να προβλέπει αυτές τις περιπτώσεις.
Από την πλευρά τους Οι Trellacademy που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ανέφεραν ,ότι δεν έχουν σαν στόχο να ανταγωνιστούν το Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο στηρίζουν ενεργά εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή τους.

Αναβίωση εθίμου Σεϊμένηδες και Πιτεράδες

Την αναβίωση του τοπικού εθίμου «ΣΕΪΜΕΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΡΑΔΕΣ» διοργανώνουν ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου και η ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα» Ν.Σιδηροχωρίου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Μικροί και μεγάλοι, στην κεντρική πλατεία του Νέου Σιδηροχωρίου με πολύ κέφι, τραγούδι, χορό, φαγητό και κρασί τιμούν και φέτος την παράδοση.

Πολιτισμός

Καρναβαλική Παρέλαση

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή με το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου με Συλλόγους, ομάδες, σχολές χορού, γυμναστήρια, φοιτητές και μαθητές. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο και τη οδό Θεμ. Σοφούλη στις 8 το βράδυ και η μεγάλη γιορτή συνεχίζεται στην Πλατεία όπου τους καρναβαλιστές, μικρούς και μεγάλους, περιμένει ένα ξεχωριστό γιορταστικό πρόγραμμα.

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου από το «θέατρο εΦ» στα «Ανατολικά του Νέστου»

Ο σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου Γιωργής Σφυρής οργανώνει μία σειρά σεμιναρίων σωματικού θεάτρου στην Ξάνθη. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με θέμα την «Αφύπνιση Σώματος». Από την ομάδα σωματικού θεάτρου «θέατρο εΦ» της Θεσσαλονίκης στο θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» της Ξάνθης στις 1, 2 και 3 Απριλίου.
Αιτήσεις γίνονται Μέσω e-mail: [email protected]

Αστυνομικό Δελτίο

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις στην πόλη της Κομοτηνής και μία (1) κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας από την Αλεξανδρούπολη, που είχαν διαπραχθεί τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2016.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 18 και 15 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Keywords
ΕΡΤ, αθηνα, δπθ, κομοτηνη, ΑΠΘ, νέα, προκατ, δραση, erasmus, αλεξανδρουπολη, συγκεκριμένο, οσδε, μαΐου, προσφορες, οαεδ, κπα2, συμμετοχή, party, καρναβαλι, θεατρο, ξανθη, θεσσαλονικη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, σταση εργασιας, καρναβαλι 2011, αλλαγη ωρας, παρελαση θεσσαλονικη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, βασεις 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, δικαιολογητικα, κπα2, κοινωνια, αποτελεσματα, χωρις μεσαζοντες, τσικνοπεμπτη, παρελαση, αναπληρωτες, δημοκριτειο, το θεμα, ακινητα, δασικοι χαρτες, δπθ, εργασια, θεμα, θρακη, μουσικη, οσδε, προγραμμα, πυλη, σισμανογλειο, σχολες, χαρτες, ωρα, mail, βοηθεια, βραδυ, φαγητο, γεγονοτα, γινει, γινονται, δασκαλος, δευτερα, διοικηση, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, ενεργα, επενδυσεις, επρεπε, ερευνα, ετων, εικοσι, υπηρεσιες, ηρεμια, θεσεις εργασιας, κινηση, κυκλος, κλοπη, κρασι, μαΐου, μηνες, μηνυση, νοσοκομεια, ομαδα, ομιλος, παιδια, πεμπτη, πολιτεια, προβληματα, προγραμματα, προκατ, πρυτανης, σαββατο, συγκεκριμένο, σειρα, συμμετοχή, συλλογοι, σχολειο, τμημα, ωρες, εφαρμογη, erasmus, γιορτη, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, ομαδες, party, θανασης, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα