Συμβιβασμός 20 εκατ δολαρίων του Fox News με την Κάρλσον

20:31 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συμβιβασμό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την Γκρέτσεν Κάρλσον, κατέληξε ο τηλεοπτικός κολοσσός Fox News, σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair. Η πρώην παρουσιάστρια είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην επικεφαλής του δικτύου Ρότζερ Έιλς με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο όμιλος 21st Century Fox Inc, μητρική εταιρεία

του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε μια δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από την παρουσιάστρια, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι «η Γκρέτσεν δεν αντιμετωπίστηκε με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που εκείνη και καθένας από τους συναδέλφους μας αξίζει».

Ο Όμιλος στην ίδια ανακοίνωση εξήρε την προσφορά της παρουσιάστριας τονίζοντας ότι, «κατά την άσκηση των καθηκόντων της στο Fox News η Γκρέτσεν (Κάρλσον) επεδείκνυε πάντα πολύ μεγάλο επαγγελματισμό».

Οι καταγγελίες της 50χρονης Γκρέτσεν, σε βάρος 76χρονου Έιλς είχαν προκαλέσει κλυδωνισμούς στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ το κανάλι είχε ξεκινήσει εσωτερική έρευνα, μετά και τα ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ που παρουσίαζαν μαρτυρίες άλλων γυναικών που περιέγραφαν ένα κλίμα εκφοβισμού και μισογυνισμού στους διαδρόμους του δικτύου.

Μετά τον συμβιβασμό η Κάρλσον απέσυρε εκουσίως τη μήνυση που είχε καταθέσει, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί το ποσό που ο ίδιος ο Έιλς ενδέχεται να καταβάλει, με το Fox News όμως να καλύπτει ασφαλιστικά, τον πρώην επικεφαλής του δικτύου.

Στην μήνυση που είχε καταθέσει η πρώην παρουσιάστρια κατηγορούσε τον Έιλς ότι διέκοψε το συμβόλαιό της με στόχο να την «εκδικηθεί».

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος του ο Ρότζερ Έιλς παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 21η Ιουλίου, ένα γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του δικτύου.

Ο πρώην σύμβουλος Αμερικανών προέδρων που εξελέγησαν με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θεωρείται μία προσωπικότητα κλειδί της αυτοκρατορίας του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη του Fox News.

Ο Ρότζερ Έιλς εργάστηκε στις προεκλογικές εκστρατείες του Ρίτσαρντ Νίξον, Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Ου. Μπους και αναδείχθηκε σε μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής κατά την θητεία του στην ηγεσία του Fox News.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες και στα στελέχη της εκστρατείας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Έχοντας κερδίσει τον τίτλο της Μις Αμερική το 1989, η Γκρέτσεν Κάρλσον εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News το 2005 αφού είχε εργαστεί στο CBS News. Είχε πάρει συνεντεύξεις από πολλούς ηγέτες, μεταξύ αυτών τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους και των πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

«Είμαι έτοιμη να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου» δήλωσε από την πλευρά της η ενάγουσα, τονίζοντας ότι πλέον θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να βοηθήσει τις γυναίκες «να ασκούν τα καθήκοντά τους στους χώρους εργασίας, χωρίς προβλήματα».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα