Συμμετοχή αναπληρωτών-ωρομισθίων στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕΖ

16:41 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δυναμική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕΖ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 14:00 στα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστοποιεί η επιτροπή αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ζακύνθου.

Όπως αναφέρει η εν λόγω επιτροπή, την Τρίτη, μετά από δικό της κάλεσμα, πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Ζακύνθου, σύσκεψη αναπληρωτών για τη συμμετοχή

τους στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη, ενώ οι παρόντες εκπαιδευτικοί προβληματίστηκαν σε σχέση με τα ζητήματα που τους απασχολούν και υπήρξε ζύμωση για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στη «λαίλαπα που έρχεται», αποφασίζοντας να λάβουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

«Δε μας ταιριάζει η παραίτηση, ούτε η μοιρολατρία. Ετοιμάζουν νέο γύρο σφαγής των δικαιωμάτων μας και ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Στους 4.000 απολυμένους συναδέλφους μας, της περσινής χρονιάς σκοπεύουν να ‘’εντάξουν’’ και εμάς. Το ‘’δόλωμα’’ του τρόπου διορισμού με το οποίο τόσα χρόνια προσπαθούσαν να επιτύχουν τη διάσπασή μας πλέον δεν πιάνει. Έχουμε μάθει τα κόλπα τους, ξέρουμε ότι ‘’θολώνουν τα νερά’’ με το πρόσχημα του τρόπου διορισμού, ενώ δεν έχουν καμία πρόθεση να καλύψουν τα κενά με μόνιμο προσωπικό. Είμαστε πλέον αρκετά έμπειροι από τις μεθοδεύσεις τους και μπορούμε να απαιτήσουμε, εδώ κα τώρα κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών-καμία απόλυση αναπληρωτή».

Με τα λόγια αυτά, η επιτροπή προσπαθεί να κινητοποιήσει όλους τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους, αλλά και μονίμους εκπαιδευτικούς στη Ζάκυνθο, καλώντας τους να συμμετέχουν στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η τοπική ΕΛΜΕ για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα