Ακαδημία ποδοσφαίρου για προσφυγόπουλα

16:12 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και πολιτισμού έστειλε η Λάρισα που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στα παιδιά του πολέμου. Η πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ άνοιξαν την αγκαλιά τους και δίνουν τη δυνατότητα στα προσφυγόπουλα να ξεχάσουν την φρίκη του πολέμου και όλα αυτά που έζησαν για να κρατηθούν στην ζωή.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης έκανε

λόγο για μια διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει καταγραφεί στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών σε άλλες πόλεις της χώρας. «Η Λάρισα αρπάζει την ευκαιρία και δείχνει για μια ακόμη φορά το πρόσωπο που πρέπει να δείξουμε όλοι μας απέναντι στα παιδιά του πολέμου. Είναι μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση που αυτό γίνεται σε μια κοινότητα, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ».


Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Σωτήρης Μπουντής που καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα, τονίζοντας ότι «τα παιδιά του πολέμου και της φρίκης έχουν δικαιώματα, στην μόρφωση, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό».

Μεγάλη ήταν χαρά και των παιδιών και των εκπροσώπων που τα συνόδευσαν οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που στέκονται δίπλα τους και προσπαθούν να τους βοηθήσουν να ξεχάσουν για λίγο την φρίκη του πολέμου.

Αμέσως μετά τις σύντομους χαιρετισμούς τα παιδιά βρέθηκαν στο γήπεδο 5χ5 όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Γιώργου Κυρίτση.

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου θα δίνει τη δυνατότητα στα προσφυγόπουλα να γυμνάζονται με το αγαπημένο τους άθλημα και να απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές. Τα προσφυγόπουλα θα έχουν τη δυνατότητα δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ να πραγματοποιούν τις προπονήσεις και να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου που αποδεικνύει ότι ενώνει πολιτισμούς και ανθρώπους.

Την περιφέρεια Θεσσαλίας στην σημερινή έναρξη της ακαδημίας ποδοσφαίρου των προσφύγων εκπροσώπησε ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Πουτσιάκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα