Συλλήψεις και κατασχέσεις βεγγαλικών σε Λευκάδα-Κεφαλονιά

15:31 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων και βεγγαλικών στα Ιόνια Νησιά, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Ειδικότερα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην Λευκάδα και την Κεφαλονιά, κατά τους ελέγχους των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, συνολικά 1096 κροτίδες, 22 παιδικά αθύρματα, 136 καψύλλια πυροδότησης φωτοβολίδων από πιστόλι και 8 πιστόλια

φωτοβολίδων.

Συγκεκριμένα συνελήφθη χθες (11-04-2017) το πρωί, στο Μεγανήσι Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε δύο εμπορικές επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να έχει διαθέσει προς πώληση, συνολικά 884 κροτίδες, 22 παιδικά αθύρματα, 136 καψύλλια πυροδότησης φωτοβολίδων από πιστόλι και 8 πιστόλια φωτοβολίδων, χωρίς να διαθέτει την σχετική άδεια.

Επιπλέον σε μια ακόμη περίπτωση στην Κεφαλονιά , χθες (11-04-2017), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, το βράδυ, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 15χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 252 κροτίδες. ι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κατά περίπτωση αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθ όλη την διάρκεια την εορταστικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα