Συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στην Τουρκία μετά το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη (video)

21:32 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εκτεταμένες συλλήψεις προβαίνουν οι τουρκικές αρχές μετά το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους. Την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης ανέλαβαν «τα γεράκια του Κουρδιστάν».

Σε μια τεράστια επιχείρηση-σκούπα σε 11 επαρχίες, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 235 υπόπτους για σχέσεις με το ΡΚΚ ή διάδοση προπαγάνδας υπέρ των Κούρδων αυτονομιστών. Δεκάδες από τους συλληφθέντες είναι στελέχη

του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών ΗDP.

To HDP ανακοίνωσε ότι 291 στελέχη του συνελήφθησαν. Επιπλέον, ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τα κεντρικά γραφεία του, τα οποία, όπως καταγγέλλει, λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εφόδων από τις τουρκικές αρχές το πρωί.

Καταδικάζοντας την επιθέσεις, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το νόμο και να μην λάβει μέτρα «δυσανάλογα των γεγονότων».

Στην Κωνσταντινούπολη, οι κηδείες των θυμάτων συνεχίζονται παρουσία της ηγεσίας της χώρας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο πρώην πρωθυπουργός Νταβούτογλου παρέστησαν στην κηδεία αστυνομικού, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ σήκωνε το φέρετρο μαζί με τους συγγενείς ενός από τα δεκάδες θύματα.

Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης καταδικάζοντας τις επιθέσεις και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του ΡΚΚ.

Οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους περνώντας από τον τόπο της τραγωδίας ενώ πρόξενοι ξένων χωρών κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των νεκρών. Ο Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέφτηκε το σημείο της επίθεσης, υπόσχεται ότι οι δράστες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα