Οι «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» τώρα και στην ελληνική γλώσσα

21:20 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To Κέντρο Ημέρας Βαβέλ (μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες) και η ελληνική αποστολή της International Medical Corps, διοργανώνουν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην ελληνική γλώσσα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 10671 Αθήνα).
Για την έκδοση θα μιλήσουν οι:
– Leslie Snider, Ψυχίατρος, επικεφαλής της συντακτικής ομάδας των Α’ Βοηθειών Ψυχικής

Υγείας, που διαθέτει 20ετή εμπειρία στην ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδρύτρια του οργανισμού “Peace in Practice”.

– Δημήτρης Πλουμπίδης, Καθηγητής Ψυχιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

– Έφη Λατσούδη, μέλος της ομάδας εθελοντών του π. ΠΙΚΠΑ Λέσβου, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Νανσέν της UNHCR για το 2016.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας συνιστούν μια προσπάθεια πρώτης απάντησης στις άμεσες ψυχοκοινωνικές συνέπειες των ανθρωπιστικών κρίσεων και των φυσικών καταστροφών. Ενδεικτικό της σπουδαιότητας των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας είναι το γεγονός ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο προσφυγικό ρεύμα, που έχει λάβει χαρακτήρα ανθρωπιστικής κρίσης. Για αυτό το λόγο, η έκδοση των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας στην ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα σε όσους ασχολούνται με την υποδοχή και την ανακούφιση των μεταναστών και προσφύγων.

Ήδη, με πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ και την πολύτιμη αρωγή της International Medical Corps, δεκάδες εργαζόμενοι και εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί σε αυτή την προσέγγιση μέσα από τη διεξαγωγή σεμιναρίων στα νησιά και την ενδοχώρα».

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει

Keywords
Τυχαία Θέματα