Συγκέντρωση Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών στην Τρίπολη για το άρθρο 104 του πολυνομοσχεδίου

13:22 28/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εγρήγορση φαίνεται να βρίσκονται οι επαγγελματίες-μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, με αφορμή το άρθρο 104 (Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών) του πρόσφατου Πολυνομοσχεδίου.

Αυτό εξήχθη ως συμπέρασμα, απ’ την Κυριακάτικη Πελοποννησιακή συνάντηση των μελών του Συνδικάτου στην Τρίπολη και στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων.

Σκοπός της ευρύτατης σύσκεψης, η ενημέρωση των μεταφορέων, απ’ το προεδρείο του Συνδικάτου, για όλες τις αλλαγές που φέρνει στο επάγγελμα, η τροπολογία του άρθρου

104 του Πολυνομοσχεδίου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται σ’ όλη τη χώρα, ώστε η διοίκηση του Συνδικάτου, να διαπιστώσει εάν υπάρχει έδαφος για αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του κλάδου.

Στην σύσκεψη της Τρίπολης, βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εμπορευματικών Μεταφορών, κ. Πέτρος Σκουλικίδης, (κεντρική φωτό), ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής στην ΕΡΤ Τρίπολης:»Η τροπολογία αυτή, στην ουσία, καταργηθεί το επάγγελμά μας, τη δημόσια μεταφορά. Απελευθερώνει τα πάντα. Δεν φτάνει που έχουμε γύρω στο 60% φορολογία, έρχεται τώρα το άρθρο 104 και ξεχειλώνει το Νόμο 3887/2010 της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».

Και συνέχισε λέγοντας ότι:»Οι νέες άδειες που εκδίδονται θα μεταβιβάζονται κανονικά όπως οι παλαιές. Θα έχουμε απεριόριστη ταξινόμηση σε τρέιλερ, που σημαίνει, ότι, χωρίς πλαφόν, θα δημιουργηθεί μεγάλη προσφορά τονάζ, όταν δεν υπάρχει σήμερα μεγάλο μεταφορικό έργο. Τέλος, οι μισθώσεις Ι.Χ. θα γίνονται πιο εύκολα και αυτό, μηδενίζει κι’ άλλο την αξία της απόκτησης άδειας».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, γνωστοποίησε, ότι, ήδη οι μεταφορείς, έχουν προσφύγει, για τρία (3) ζητήματα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (παράδρομοι, ασφαλιστικό, άρθρο 104 Πολυνομοσχεδίου).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα