Κουκλοθύελλα το Σαββατοκύριακο στο Μύλο του Παππά

11:14 28/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργανώνει με επιτυχία η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα στο Μύλο του Παππά.

Στο κουκλοθέατρο, Λαρισαϊκοί και αθηναϊκοί κουκλοθίασοι έδωσαν παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, στο προαύλιο και στο Μουσείο Κούκλας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κουκλοπαίχτες και κούκλες εντυπωσίασαν , διασκέδασαν και έκλεψαν την καρδιά μικρών και μεγάλων με τις ιστορίες τους, τη δεξιοτεχνία τους και τη φαντασία τους.

Σύμφωνα

με το πρόγραμμα σήμερα τελευταία μέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις :

Κυριακή 28 Μαΐου

«Κοσκινοαρμενίζοντας τη γη»: Κουκλοθέατρο Ανάποδα

Ένα έργο κούκλας και αντικειμένων, τέσσερις ιστορίες, τέσσερις τεχνικές αφήγησης, επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού, δυσδιάστατες φιγούρες, μάσκα και χειρονομία.

Εμπνευσμένο από τη nonsense ποίηση του Edward Lear. Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις, τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού, τις τυλίγουν σε ροζ χαρτί, τις βάζουν σε πήλινο σκεύος και τις αφήνουν να ταξιδέψουν σε θάλασσες μακρινές και σε δεντροσκέπαστες ακτές, εκεί όπου φυτρώνουν τεράστιες κολοκυθιές και καρέκλες ξεχωριστές.

Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου ζουν οι μπερδεμένοι. Οι παράξενοι αυτοί ταξιδιώτες, γνωστοί ως Φυρδημιγδοί, δένουν το κόσκινό τους σε μακρινές ή κοντινές ακτές, μένουν ή ταξιδεύουν πηδώντας από τον ένα κόσμο στον άλλο, μέσα σε ένα παιχνίδι λέξεων, ρυθμών και εικόνων που τελειώνει μόνο όταν περάσουν 20 χρόνια!

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 11.30-12.00 & 12.30-13.00

«Γιοβάν»: Βufos Puppet Theater
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ
Ώρα 13.00- 13.30
«Μήπως κι εσύ τραγουδάς στο μπάνιο;»: Κουκλοθέατρο Skantzi
[Στο μπάνιο σου δεν σιγοτραγουδάς. Είτε είσαι ροκ σταρ ή ντίβα της όπερας. (Josh Groban)]Ο Λουίτζι τραγουδάει στο μπάνιο του. Μπορεί να τραγουδάς κι εσύ. Αλλά οι πετσέτες σου παίζουν βιολί; Τραγουδάνε; Η ντουζιέρα σου τραγουδάει; Υπέροχη συναυλία!… Υπέροχο μέγαρο όπερας!.. Μα . .τι πάρτι!
Αλλά στο μπάνιο συμβαίνουν και ατυχήματα…

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 18.30-19.00 & 19.30-20.00
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη!

Keywords
Τυχαία Θέματα