Ο Massimo Roccoli στην ΕΡΤ Σερρών

19:08 17/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι το πρόσωπο που συγκέντρωσε τα βλέμματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Είναι ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του Ιταλικού Εθνικού πρωταθλήματος (CIV) Massimo Roccoli από το πιο γνωστούς οδηγούς μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη και παγκόσμιος πρωταθλητής super sport moto το 2006. Ο Massimo Roccoli

επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και έκανε τις πρώτες δηλώσεις στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών. Ο Ιταλός πρωταθλητής δήλωσε ενθουσιασμένος από την πίστα των Σερρών:

«Μου άρεσε πάρα πολύ η πίστα γιατί μου θυμίζει ευρωπαϊκή πίστα, δεν έχει το μήκος των περισσότερων ευρωπαϊκών πιστών αλλά μου άρεσε ειδικά το πρώτο κομμάτι που έχει γρήγορες δεξιές και αριστερές στροφές, δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος από την πρόσφυση αλλά σαν πίστα μου άρεσε πάρα πολύ. Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναέρθω»

Για το επίπεδο των αγώνων είπε:

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τον ανταγωνισμό γιατί προτίμησα να τρέξω μόνος μου, να ρυθμίσω τη μοτοσυκλέτα και να γνωρίσω καλύτερα την πίστα. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Θα μπορέσω να μιλήσω για αυτό σίγουρα αύριο μετά τον αγώνα»

Ποια από τις προσωπικές του επιτυχίες ξεχωρίζει:

«Σίγουρα η νίκη που πήρα το 2006 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα super sport moto. Είμαι 31 ετών και τρέχω 27 χρόνια. Ασχολούμαι με τη μοτοσυκλέτα πάρα πολλά χρόνια κι έχω πολλές ευτυχισμένες και χαρούμενες στιγμές»

Για το άθλημα που υπηρετεί τόσα χρόνια:

«Παλιότερα το σπορ δεν ήταν τόσο επαγγελματικό, δεν υπήρχε τόση υπερανάλυση πληροφορίας και δεδομένων. Δεν έπαιζε τόσο ρόλο η προπόνηση. Πλέον, έχει γίνει άκρως επαγγελματικό είναι κανονικός αθλητισμός. Είναι δύσκολο να πεις ότι κάποιος θα κερδίσει αν δεν προπονηθεί. Εγώ είμαι υπεύθυνος από την ομοσπονδία της Ιταλίας για όλες τις μικρές ηλικίες και εκπαιδευτής mini moto GP. Έχω πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω σε εαυτό κι έχω να πω ότι η προπόνηση παίζει κύριο λόγο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να προπονείσαι, μόνο έτσι θα πας μπροστά σε ένα επαγγελματικό άθλημα. Στην Ιταλία τα παιδιά ξεκινάνε σε πολύ μικρή ηλικία, υπάρχει ακαδημία κάτι που μαθαίνω ότι ξεκίνησε και στην Ελλάδα. Τα παιδιά ξεκινάνε τους αγώνες από 7 και 8 χρονών».

Για τις συμβουλές που δίνει στα νέα παιδιά:

«Έχουν δημιουργηθεί ακαδημίες κι έχουν κατασκευαστεί μοτοσυκλέτες για πάρα πολύ μικρές ηλικίες. Προτείνω, λοιπόν, ένα μικρό παιδί να ξεκινήσει με μικρές μοτοσυκλέτες κ GP από 7 έως 11 χρονών mini GP ή moto trial μοτοσυκλέτες, να μαθαίνει να αγωνίζεται, να μπαίνει στη λογική του αγώνα και να αντιλαμβάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό τι είναι αυτό που κάνει».

Αν θα ξανάρθει στην Ελλάδα:

«Έρχομαι πρώτη φορά στην Ελλάδα και προγραμματίζω το χειμώνα να έρθω για προπόνηση στην πίστα των Σερρών και να το συνδυάσω με διακοπές».

Keywords
Τυχαία Θέματα