Στουρνάρας: Προς χαλάρωση των capital controls – Βίζερ: Προστατευμένη η Ελλάδα από το Brexit

13:15 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, μέσω της κατάργησης των περιορισμών για όσα χρήματα επιστρέψουν στις τράπεζες, προαναγγέλει σε συνέντευξή του στην Αυγή, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ήρθε η ώρα να βγούν τα λεφτά από τα στρώματα,λέει στην ΑΥΓΗ ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτει ότι το νέο χρήμα και εντός Ελλάδας δεν θα υπόκειται σε κεφαλαιακό έλεγχο, και εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλιστα την απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η δίκαιη ανάπτυξη χρειάζεται συντονισμό και ιεραρχήσεις τονίζει στην ίδια εφημερίδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξει ένα πρόγραμμα ιεραρχημένο και χρονικά προσδιορισμένο,που να το υπηρετεί κάθε υπουργείο, επισημαίνει ότι η διαπραγματευτική ομάδα οφείλει να αναζητήσει λιγότερη και ποιοτικότερη επιτήρηση, μέχρι το τέλος του προγράμματος, ενώ για το Συνέδριο εκτιμά ότι είναι το σημαντικότερο στη σύγχρονη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα είναι η πλέον προστατευμένη ευρωπαϊκή χώρα από τις επιπτώσεις ενδεχόμενου Brexit, λόγω συμμετοχής της στο πρόγραμμα, τονίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τομας Βίζερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα