Στη βουλή το θέμα του ξυλοδαρμού ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στη Λέσβο-Ερώτηση 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

12:13 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη βουλή έρχεται το θέμα του ξυλοδαρμού ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στη Λέσβο, με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μετά και την δημόσια επιστολή των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με περιστατικό άσκησης αστυνομικής βίας σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής

και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια Λέσβου, οι 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν, το απόγευμα τις 24ης Ιουνίου 2016 προσήλθαν, στο ιατρείο του ΚΥΤ, δώδεκα (12) ασυνόδευτοι ανήλικοι πακιστανικής καταγωγής συνοδευόμενοιαπό τον Διοικητή του Κέντρου. Οι εν λόγω ανήλικοι εξετάστηκαν από την ιατρό, καθώς και από την ψυχολόγο του κλιμακίου των Γιατρών του Κόσμου.

Αναφέρουν συγκεκριμένα το εξής ιστορικό: « Από τις μαρτυρίες των ασυνόδευτων ανηλίκων και τις σχετικές αναφορές της ιατρού και της ψυχολόγου του Σωματείου προκύπτει ότι κατόπιν ενός διαπληκτισμού μεταξύ των ασυνόδευτων ανηλίκων, μία πέτρα χτύπησε έναν από τους αστυνομικούς βάρδιας κι εκείνος εισήλθε μαινόμενος στο εσωτερικό της πτέρυγας και γρονθοκόπησε έναν από τους ανηλίκους ενώ εκτόξευσε παράλληλα γενικά απειλές κατά των ανηλίκων που κρατούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Εκείνοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα δώδεκα από αυτούς να μεταφερθούν με χειροπέδες στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Μυτιλήνης. Αναφέρουν ότι κρατήθηκαν εκεί από τις 3:00 π.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα