Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

08:18 16/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου στους Νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Η δόνηση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων είχε μεγάλη διάρκεια.

Η δόνηση είχε ως επίκεντρο, θαλάσσια περιοχή, νότια της Ιεράπετρας, με μέγεθος 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα. Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την

πόλη της Ιεράπετρας, εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Μετά τον κύριο σεισμό καταγράφηκε στις 23:46 νέος σεισμός έντασης 3,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια θαλάσσια περιοχή.Στις 7.05 το πρωί στην περιοχή καταγράφηκε νέος σεισμός, μεγέθους 2,4 βαθμών.

Καμία απολύτως αναφορά για ζημιές δεν έχει γίνει ως τώρα στην Πυροσβεστική.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα