Στο ΓΝΛ η 35χρονη ορειβάτισσα που τραυματίστηκε στονΌλυμπο

12:08 7/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται από τα ξημερώματα η 35χρονη ορειβάτισσα που τραυματίστηκε χθες το πρωί κατά την προσπάθεια της να αναρριχηθεί στο Λούκι Στεφανιού μαζί με άλλους δυο ορειβάτες και σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Για την μεταφορά της επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικό εξοπλισμό και κατάφερε να την παραλάβει από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» λίγο μετά τα μεσάνυχτα και να την μεταφέρει

στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. όπου την ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο ΓΝΛ.

Η 35χρονη γυναίκα φέρει κάταγμα στο πόδι και πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά που σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνο νοσηλείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς του ΓΝΛ που την παρακολουθούν, η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. Ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί και μηχανική υποστήριξη καθώς αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα από τα χτυπήματα που φέρει στο σώμα της.

Η επιχείρηση για την 35χρονη ορειβάτισσα που είχε τραυματιστεί έπειτα από πτώση στο λούκι Στεφανιού, συντονίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και πήραν μέρος 15 πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, την Κατερίνη και την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε από τις 11 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα