Στο δρόμο των προσφύγων:Αγώνας δρόμου 3000χλμ στη Λέσβο η εκκίνηση

10:23 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο σύλλογος πολιτών «Humans Welcome» είναι μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών από το Βέλγιο που κινητοποιείται για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στα βασικά τους δικαιώματα: την ασφάλεια, την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία και την αξιοπρέπεια που δικαιούται κάθε άνθρωπος.

Το έργο του συλλόγου στον δρόμο των προσφύγων αποτελεί μέρος αυτής της αναγκαιότητας και θέλησης να δημιουργηθεί μια κοινή συνείδηση στους λαούς της Ευρώπης, κάνοντας έναν αγώνα δρόμου που ξεκινά συμβολικά από το νησί της Λέσβου

περνώντας από τα Βαλκάνια για την επίτευξη του στόχου αυτού στο Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Από της 4 Απριλίου 2017, μια ομάδα που αποτελείται από 15 δρομείς θα τρέξουν 3.000 χιλιόμετρα σε 12 μέρες, (μαζί με τρία προσαρμοσμένα τροχόσπιτα με ένα γιατρό στο κάθε ένα) αποκαλύπτοντας την ανευθυνότητα της Ευρωπαϊκής πολιτικής και παρέχοντας στους ευρωπαίους ηγέτες μας ένα μήνυμα των προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα, καθώς και την υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών στην ασφυξία από τη σκληρή οικονομική λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα.

Το έργο αυτό θα γίνει με την συνδρομή του Δήμου Αθηναίων και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έδωσε την άδεια να περάσει ο αγώνας δρόμου από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 5/4. Για αυτό το λόγο, διοργανώνεται συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα της παράταξης του Δήμου Αθηναίων, οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10, 104 38, Αθήνα.

Ταξίδι: εκκίνηση του αγώνα από τη Λέσβο (Ελλάδα) 4η Απριλίου 2017 και θα τερματίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 16 Απριλίου 2017 διασχίζοντας το δρόμο μέσα από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Βήματα στην Ελλάδα: Λέσβος (4 Απριλίου), στην Αθήνα στις 5 Απριλίου, στη συνέχεια, αρχής γενομένης 6ης του Απριλίου μέσω Ελευσίνας, Νέα Πέραμος, Ερυθρές, Δίστομο, Ιτέα, Άμφισσα, Θερμοπύλες, και στη 7ης Απριλίου από τη Λαμία, Νέο Μοναστήρι, Νέο Ικόνιο, Σοφάδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Παρασκευή, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, στη συνέχεια, στις 8 Απριλίου μέσω του Πέρδικα, Αμύνταιο και Νέο Καύκασο

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα