Στην Τρίπολη της Λιβύης σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς

11:51 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βούληση και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στην ενίσχυση της Λιβύης, μεταφέρει εμπράκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με την επίσκεψή του σήμερα στην Τρίπολη όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της – αναγνωρισμένης από τους διεθνείς οργανισμούς- κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγέζ αλ Σαράτζ και τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα.

Στο πνεύμα της Διάσκεψης της Ρόδου

για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που προωθεί η ελληνική διπλωματία, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασιών ανάμεσα στις χώρες της Μ. Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ο κ. Κοτζιάς κατά την επίσκεψή του, θα εξετάσει με τους Λίβυους συνομιλητές του τις δυνατότητες για συντονισμένη δράση με τις Αρχές της χώρας στη βάση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας.

Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Κοτζιάς, είναι έτοιμη να συνδράμει τη Λιβύη στον τομέα οικοδόμησης λειτουργικών θεσμών κράτους δικαίου, τόσο διμερώς όσο και μέσω της αποστολής της ΕΕ EUBAM Libya, για την διαχείριση των συνόρων που εδρεύει προσωρινά στην Τύνιδα.

Θέση της Ελλάδας είναι άλλωστε ότι η επιτυχής διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προϋποθέτει την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών τους και την συνεργασία μεταξύ κρατών προέλευσης και κρατών διέλευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα