Στην κρητική γη επέστρεψε ο Γιάννης Μιγάδης

19:10 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κρητική γη αναπαύεται από σήμερα το μεσημέρι, ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους, ο Ηρακλειώτης Γιάννης Μιγάδης, που άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή στην Αθήνα που ζούσε εδώ και χρόνια, σε ηλικία 91 χρονών.

Την Τετάρτη, εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στον Άγιο Διονύσιο Αεροπαγίτη στην Αθήνα, ενώ σήμερα έφθασε η σορός του στο Ηράκλειο,

όπου τελέσθηκε τρισάγιο στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου.

Αποχαιρετώντας τον, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στον επικήδειο του μίλησε για μια σπουδαία προσωπικότητα της Τέχνης, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1926 και κατόρθωσε να συνδυάσει αξιοθαύμαστα τη ζωή, τα βιώματα και τις εικόνες του γενέθλιου τόπου με την τέχνη της ζωγραφικής. Επίσης, αναφέρθηκε στη στέρεη καλλιτεχνική παιδεία που απέκτησε κατά την μαθητεία του δίπλα στον Κωνσταντίνο Παρθένη, τον Ουμβέρτο Αργυρό και τον Παντελή Πρεβελάκη, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στις σπουδές του στο Παρίσι αργότερα, που προσδιόρισαν την πορεία του και εμπλουτιζόταν διαρκώς από την προσεκτική παρακολούθηση των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Τέλος ο δήμαρχος στον επικήδειο του τόνισε πως το Ηράκλειο, η γενέτειρά του, θα είναι πάντα υπερήφανη για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό.

Ακολούθησε η ταφή του στο νέο κοιμητήριο, όπου, με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου, διαμορφώθηκε από τον δήμο Ηρακλείου ένας ειδικός χώρος για την ταφή όλων των καλλιτεχνών που φεύγουν από τη ζωή, δημοτική δαπάνη. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα