Στην εξεταστική της Βουλής ο Φώτης Μπόμπολας

16:36 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ καταθέτει ο επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Πήγασος Φώτης Μπόμπολας.

Τα δάνεια του Πήγασου ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 160. εκ. ευρώ περίπου και είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα, ενώ το ομολογιακό δάνειο των 80 εκ. ευρώ που πήρε ο Όμιλος το 2016 είναι σε καθεστώς «παγώματος’ με τους τόκους ύψους 3,5 εκ ευρώ να έχουν πληρωθεί κανονικά αναφέρθηκε

μεταξύ άλλων ο κ.Μπομπολας.

Για τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ στον οποίο ο Πήγασος συμμετέχει σε ποσοστό 32,5% είπε ότι τα δάνεια του ανέρχονται σε 103 εκ. ευρώ δεν εξυπηρετούνται και έχουν καταγγελθεί από τις Τράπεζες.

Απαντώντας σε ρωτήσεις βουλευτών ότι όταν δόθηκα τα δάνεια ο κύκλος εργασιών της ΠΗΓΑΣΟΣ ήταν 240 εκ ευρώ και ο τζίρος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 180 εκ. ευρώ γεγονός που καθιστούσε απολύτως δικαιολογημένες τις δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν τότε.

Παραδέχθηκε ότι προ κρίσης οι Τράπεζες χορηγούσαν δάνεια ακόμη και χωρίς καλύψεις και εγγυήσεις και υποστήριξε ότι η ενημέρωση μέσω του MEGA είναι αντικειμενική και πλουραλιστική επειδή ακριβώς το κανάλι δεν ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη.

Έκανε λόγο για (προσωπικές) «απόψεις Καψή» και ότι για όσα είπε τελευταία «δεν έχει πάρει κατεύθυνση από τους μετόχους» .

Εν τω μεταξύ, εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχαρης ζήτησε τελικά να καταθέσει την Τετάρτη αυτοπροσώπως στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα