Στην εντατική 11χρονος με εγκαύματα από κερί

11:21 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτός κινδύνου, με σοβαρά εγκαύματα στο θώρακα και στην πλάτη, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ένα αγοράκι 11 ετών, που κάηκε ενώ έπαιζε με ένα διακοσμητικό κερί, στο σπίτι του, στην περιοχή των Δειλινών, στο Ηράκλειο.
Tο περιστατικό συνέβη στις 11 χθες το πρωί ενώ το παιδί έπαιζε μόνο του στο σαλόνι, καθώς η μητέρα του είχε πάει για βγει για λίγο για να ψωνίσει από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Το αγοράκι άναψε το κερί και από τη φλόγα πήρε φωτιά το συνθετικό

μπλουζάκι που φορούσε, το οποίο κόλλησε πάνω του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τα σοβαρά εγκαύματα. Η μητέρα του επιστρέφοντας στο σπίτι άκουσε τα κλάματα του μικρού και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε αρχικώς στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο, το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, είναι εκτός κινδύνου, αλλά φέρει σοβαρά εγκαύματα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αφού σταθεροποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα