Στην αγκαλιά του Αϊ Βασίλη τα προσφυγόπουλα στο Κουτσόχερο

18:51 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη χαρά τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο υποδέχθηκαν τον Άγιο Βασίλη που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που μαζεύτηκαν γύρω του για να πάρουν ένα παιχνίδι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξεχάσουν τις άσχημες στιγμές που έζησαν και να νιώσουν χαρούμενα τουλάχιστον αυτές τις ημέρες των εορτών.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής που φρόντισε να συγκεντρωθούν δώρα τα οποία μοιράστηκαν στα προσφυγόπουλα.

«Ήταν το λιγότερο που

μπορούσαμε να κάνουμε για τα παιδιά των προσφύγων»,επεσήμανε, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης που τόνισε ότι » ο Δήμος Λαρισαίων χθες, σήμερα και αύριο, ήταν και θα είναι κοντά στους πρόσφυγες που ζούνε το δικό τους δράμα και έζησαν την φρίκη του πολέμου. Με την παρουσία μας και την πρωτοβουλία μας, θέλουμε να τους πούμε ότι είμαστε κοντά τους. Αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση, στη μόρφωση και στη ζωή, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου».

Στο μεταξύ αύριο 34 παιδιά από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, μαζί με 40 παιδιά που στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαρισαίων θα βρίσκονται στη μεγάλη γιορτή της ΠΑΕ ΑΕΛ που θα πραγματοποιηθεί στο AEL FC ARENA.

Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής όλες τις ημέρες των εορτών τα προσφυγόπουλα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις, όπως είναι η προβολή ταινίας στον κινηματογράφο Victoria, η επίσκεψη στην πόλη και στο «Χιονισμένο δάσος», προβολή ταινίας για ομάδα παιδιών στον Μύλο του Παππά σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα