«Όαση» σε τέσσερις ρόδες (video)

18:40 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H Rinspeed είναι ένας μικρός κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ελβετία που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έγινε πιο γνωστή για τα ενδιαφέροντα πρωτότυπα που παρουσιάζει, τα οποία όμως δεν βρίσκουν το δρόμο τους για τη μαζική παραγωγή.

Το Oasis είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον πρωτότυπο που έχει παρουσιάσει στη 47χρονη ιστορία της, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν αποκλείεται να δούμε στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν γύρω μας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Το Rinspeed Oasis

είναι ηλεκτρικό, μπορεί να οδηγηθεί χειροκίνητα ή αυτόνομα – με το τιμόνι να μετατρέπεται σε τραπεζάκι ή γραφείο – ενώ δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό του να επιλέξει ποιος θα είναι ο συνοδηγός του, μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Α ναι, έχει και κήπο. Ναι, κήπο. Κάτω από το μπροστινό παρμπρίζ.

Ωστόσο, το πιο επαναστατικό ίσως στοιχείο του Oasis είναι ότι μπορεί να αποκτηθεί, να ενοικιαστεί ή να το μοιραστεί κανείς με άλλους χρήστες.

«Γιατί ένα όχημα να κάθεται και να χάνει την αξία του ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των άλλων και να παράγει κέρδος ταυτοχρόνως», αναρωτιέται o ελβετικός κατασκευαστής στο σχετικό προωθητικό βίντεο.

Η Rinspeed μας δίνει σήμερα τη δική της άποψη για τις μορφές αυτοκίνησης του μέλλοντος.

Ενδιαφέρον. Αν όχι, συναρπαστικό.

Πηγή: www.rinspeed.eu, autoblog.com

Keywords
Τυχαία Θέματα