Στη Βουλή φέρνει ο Κ. Μπαργιώτας τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας

14:43 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας καταθέτει ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι Κ. Μπαργιώτας για το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στο Νοσοκομείο Λαμίας με την έλλειψη αναισθησιολόγων που «τινάζει στον αέρα» τη λειτουργία των χειρουργείων.
Στην ερώτηση του ο κ. Μπαργιώτας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Με την από 31/10/2016 απόφαση του διοικητή του ιδρύματος ανακοινώθηκε η ουσιαστική και τυπική αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αναισθησιολόγων. Ουσιαστικά, το νοσοκομείο Λαμίας – το μεγαλύτερο της Στερεάς Ελλάδας-

αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο ούτε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό έκτακτο περιστατικό, αφού όλα τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται πλέον στη Λάρισα…… Στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι, ενώ οι οργανικές θέσεις Ειδικευμένων Αναισθησιολόγων είναι συνολικά οκτώ. Υπηρετεί επίσης μια γιατρός αποσπασμένη από άλλο νοσοκομείο για το χρονικό διάστημα 2014 – 2019, καθώς και ένας Επικουρικός Επιμελητής.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε την τελευταία στιγμή προσωρινή λύση στο πρόβλημα καλώντας εκτάκτως αναισθησιολόγους από άλλες περιοχές σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου –που επιστρέφουν οι δύο από τους τρεις με αναρρωτική άδεια- το νοσοκομείο θα καλύπτεται από τον αναισθησιολόγο που υπηρετεί και 4 αναισθησιολόγους από διπλανές πόλεις που ο ένας θα καλύπτει πρωινό ωράριο, για να γίνονται και τακτικά χειρουργεία, και οι άλλοι θα καλύπτουν τις εφημερίες για τα επείγοντα.
O Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά τον υπουργό πότε θα δοθεί οριστική λύση και αν θα καλυφθούν επειγόντως οι κενές οργανικές θέσεις του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Λαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα