Στη νέα Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται οι αγρότες

07:56 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον κόμβο της Νίκαιας, στη νέα εθνική οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, θα αρχίσει το μεσημέρι η συγκέντρωση των αγροτών με τρακτέρ υπό την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων. Εκεί θα βρεθούν αγρότες και από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φάρσαλα.

Ανοικτός δηλώνει σε διάλογο ο υπουργός Αγροτικής

Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος εξήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλλει στις επιχειρήσεις να πληρώνουν σε δύο μήνες τους παραγωγούς για νωπά και ευπαθή προϊόντα και στην αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο στην επιχείρηση ισόποσο της αξίας του τιμολογίου που δεν πληρώθηκε μέσα στους δύο μήνες.

Xθες, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εξέδωσε ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα των αγροτών, ζητώντας μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση, να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

Με δίωρους αποκλεισμούς στη Λάρισα και στο Αίγιο και μπλόκο για τρίτη ημέρα στην Ιονία Οδό, συνεχίστηκαν χθες οι κινητοποιήσεις.

Το Σάββατο 28/1 πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων, Κώστας Ανεστίδης.

«Το μπλόκο επρόκειτο να στηθεί αύριο, αλλά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αποφασίσαμε στη γενική μας συνέλευση να στήσουμε τα τρακτέρ μας στα διόδια Μαλγάρων το Σάββατο», υπογράμμισε.

Οριστικές αποφάσεις θα πάρουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή σε νέα γενική συνέλευση στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

«Σκεφτόμαστε να είναι δύο τα μπλόκα, ένα πιθανότατα στο τελωνείο των Ευζώνων κι ένα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19.30 το βράδυ, ανέφερε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.

Την Παρασκευή, στις 16.30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μπούτας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ, ΕΡΤ1,Περιφερειακοί Σταθμοί

Keywords
Τυχαία Θέματα