Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και παγετό

07:51 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές αναμένονται την Πέμπτη σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά και Εύβοια. Οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σε Πελοπόννησο, Κρήτη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που τις βραδινές ώρες

θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιόνια αρχικά στα βόρεια ορεινά και σταδιακά σε όλα τα ορεινά -ημιορεινά και το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα