Στη φυλακή μετά την απολογία τους οι δυο εμπλεκόμενοι στην απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού

20:41 1/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Προφυλακίστηκαν μετά τη μαραθώνια απολογία τους στην ανακρίτρια Τρικάλων, οι δυο εμπλεκόμενοι στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού. Ο Έλληνας και ο Αλβανός που επέβαιναν στο ελικόπτερο υποστήριξαν, ότι ένα τρίτο πρόσωπο είχε καταστρώσει το σχέδιο και το ακολούθησαν.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κρατούμενο που τους πλησίασε, ενώ εξέτιαν τις ποινές τους στις φυλακές Δομοκού.

Στην ανακρίτρια ο Έλληνας κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Βλαστό, δεν είχε έλθει σε επαφή μαζί του ποτέ και ότι δεν γνώριζε κάν ότι πήγαιναν να το βοηθήσουν να αποδράσει.
Σύμφωνα με την δικηγόρο του Μαριάννα Παπαδοπούλου ο πελάτης της υποστήριξε ότι κάποιος άλλος το είχε οργανώσει

Αν και οι δύο σκοπιές ήταν γαζωμένες από τα καλάσνικοφ και οι εξωτερικοί φρουροί μίλησαν εξ αρχής για ριπές στο ψαχνό ο 32χρονος Αλβανός αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του.

«Δεν πήγαμε εκεί με σκοπό να σκοτώσουμε. Αν το θέλαμε ήταν πολύ εύκολο. Ρίχναμε μόνο για εκφοβισμό», τόνισε στην απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν ρόλο, στην απόδραση και ότι τις βρήκαν μέσω της αγγελιών στο Ιντερνετ. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αν πετύχαινε η απόδραση δεν θα είχαν άλλη ανάμειξη στην διαφυγή του Βλαστού.

«Το μόνο κίνητρο ήταν τα χρήματα. Θα παίρναμε πενήντα χιλιάδες ευρώ ο ένας», τόνισαν και οι δυο.

Το Σάββατο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια μέσα στις φυλακές ο Παναγιώτης Βλαστός. Ο μηχανικός του ελικοπτέρου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.
Keywords
Τυχαία Θέματα