Στη Cosco πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ

11:41 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη κατοχή της Cosco πέρασε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 51% των μετοχών του ΟΛΠ την Τετάρτη με τους Κινέζους να καταβάλλουν το ποσό των 280,5 εκατ. ευρώ. Η Cosco θα μπορέσει να αυξήσει στο μέλλον το ποσοστό της στο 67% υπο την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης συγκεκριμένων επενδύσεων.

Γι’ αυτό τον λόγο, υψηλόβαθμα στελέχη της COSCO , του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΧΑΕ

κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μετοχή του ΟΛΠ κέρδιζε 0,36%, ανεβαίνοντας στα 14 ευρώ γύρω στις 11:15 π.μ.

Η πλειοψηφία των μελών του στο νέο ΔΣ του ΟΛΠ θα είναι Κινέζοι. Ο Captain Fu Cheng Qiu, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της θυγατρικής της Cosco που διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, προαλείφεται για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου και ο κ. Wan Min, ο πρόεδρος της Cosco Shipping, για την θέση του προέδρου. Ο κ. Min έδωσε το παρόν στη τελετή για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διατηρεί το 23% των μετοχών του ΟΛΠ, θα διορίσει μέλη στο ΔΣ του ΟΛΠ ενώ αναμένεται να συμμετέχει επίσης ο Γιάννης Μόραλης, δήμαρχος του Πειραιά. Σημειωτέον ότι η Cosco μπορεί να αποκτήσει επιπλέον 16% του ΟΛΠ, καταβάλλοντας 88 εκ. ευρώ με την ολοκλήρωση των επενδύσεων ύψους 350 εκ. στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η αξία της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΠ ξεπερνά κατά πολύ τα 368,5 εκ. ευρώ για το 67% των μετοχών και φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα