Σταμάτησαν οι πωλήσεις του Galaxy Note 7 – Οι χρήστες καλούνται «να τα κλείσουν»

08:23 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, η Samsung Electronics Co Ltd πάγωσε τις πωλήσεις του Galaxy Note 7, ενω καλεί ρητά τους χρήστες, ακόμη κι εκείνους που αντάλλαξαν το κινητό με «ασφαλέστερο», «να τα κλείσουν», καθώς διερευνά το πρόβλημα της ανάφλεξης.

Η Samsung, ενημέρωσε επίσης τις

αρχές πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ και της Αυστραλίας ότι πρέπει να απγορευτεί η χρήση του κινητού εν πτήσει, αφού είχε προηγηθεί ανάφλεξη.

Στις 5 Οκτωβρίου, λίγες μόλις ημέρες αφού κυκλοφόρησαν 2,5 εκατομμύρια συσκευές, η πτήση της αμερικανικής Southwest Airlines προς τη Βαλτιμόρη εκκενώθηκε όταν το Samsung Galaxy Note7 επιβάτη άρχισε να βγάζει καπνούς, την ώρα που το απενεργοποιούσε.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του smartphone, η Samsung του είχε στείλει το νέο Note7 μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, αλλά έπιασε φωτιά την ώρα που το απενεργοποιούσε.

Η εταιρία Samsung είναι πιθανό να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του «έξυπνου» κινητού, έπειτα από την αναστολή της παραγωγής και πωλήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hankyoreh» στη Νότια Κορέα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Samsung είναι πιθανό να προσπαθήσει ν’ αποκαταστήσει τις οικονομικές απώλειες από το Note 7, μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7, αλλά και του Note 5, το οποίο ήταν ο προκάτοχος του Note 7, για το 2015. Η Samsung δε σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι μετοχές της Samsung, υπέστησαν ήδη απώλειες της τάξης του 7%, που ισοδυναμεί με 13.2 δισεκατομμύρια δολάρια ($13.2 billion).

ΠΗΓΗ :Reuters

Σχετική είδηση:Αναστολή παραγωγής του “έξυπνου” κινητού Galaxy Note 7

Keywords
Τυχαία Θέματα