Στα ίχνη 6μελους εγκληματικής οργάνωσης στην Κεντρική Μακεδονία

13:09 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δικογραφία έχει ήδη σχηματιστεί εναντίον έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης μετά από πολύμηνη έρευνα και συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών.
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δύο αδέρφια ηλικίας 23 και 22 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Η ομάδα δρούσε τουλάχιστον για ένα χρόνο, από το Μαίο του 15΄ έως το Ιούνιο του 16 . Είχαν διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και έκλεβαν σπίτια, επιχειρήσεις και βενζινάδικα.
Χαρακτηριστικές

είναι δυο τελευταίες περιπτώσεις,μια τον Μάρτιο του 2016, όπου αφού αρχικά αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην πόλη των Σερρών, διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ ενώ ένα μήνα μετά τον Ιούνιο του 2016 και κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, διέρρηξαν την είσοδο πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή των Σερρών και κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Η ομάδα ,όμως, έκλεβε και κατά περίπτωση οχήματα τα οποία είτε τα χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές είτε για να μπορούν να διαφεύγουν μετά στα οποία φυσικά τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Τέλος είχε επίσης εξακριβωθεί ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει τουλάχιστον μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Κιλκίς και μια σε χρυσοχοείο στα Γιαννιτσά.
Ρεπορτάζ: Μαρία Τραυλού

Keywords
Τυχαία Θέματα