Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για το έργο της τηλεμετρίας

13:04 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία απορρίφτηκε η ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με την υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού και ζωνοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόλου- Νέας Ιωνίας, προχωρά η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με απόφαση που έλαβε σήμερα το Δ.Σ. Μάλιστα εξουσιοδοτήθηκε δικηγόρος τόσο για την άσκηση της προσφυγής, όσο και για κάθε άλλη νομική διαδικασία απαιτηθεί σχετικά.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. αν και ο πρόεδρος του Συλλόγου

Εργαζομένων, Δημήτρης Κουτσιφέλης εξέφρασε φόβους μήπως η διαδικασία αυτή σημάνει την καθυστέρηση ένταξης του υπόλοιπου έργου για να τον καθησυχάσει ότι θα διερευνηθεί κάθε νομική πτυχή, ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Αντώνης Ξηρός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε υποβάλλει πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου «Εκσυγχρονισμός, Ζωνοποίηση και Αυτοματοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την ελαχιστοποίηση των διαρροών και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού», συνολικής δημόσιας δαπάνης 13.400.000,00€ ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Η Αίτηση Χρηματοδότησης υπεβλήθη ηλεκτρονικά στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε ότι επιλέξιμη δαπάνη για το έργο εγκρίνεται ποσό ύψους 8.549.712,39€. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε προφορικά ότι η μείωση της επιλέξιμης δαπάνης έγινε μέσω της αφαίρεσης από την επιλεξιμότητα της Πράξης του συστήματος τηλεποπτείας – τηλεχειρισμού και της διόρθωσης της υποβληθείσας Ανάλυσης Καθαρών Εσόδων από την Ε.Υ.Δ. και συγκεκριμένα της αφαίρεσης της δαπάνης αντικατάστασης βραχύβιου εξοπλισμού.
Υποβλήθηκε ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία όμως απορρίφθηκε. Έτσι η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να ασκήσει προσφυγή πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στο χρονικό περιθώριο που δίνει η σχετική διάταξη του νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα