Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2017

21:13 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προϋπολογισμό διαχείρισης, ο οποίος δεν φέρνει την ανάκαμψη χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για το νέο χρόνο συντάχθηκε βάσει των οδηγιών και των σχετικών διαδικασιών που προβλέπονται και εγκρίθηκε και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, θέμα, για το οποίο, όπως διευκρίνισε

η Ένωση Περιφερειών έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στα επιμέρους στοιχεία του προϋπολογισμού και υπογράμμισε ότι τα βασικά έσοδα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που ανέρχονται στα 48,35 εκ. ευρώ, κονδύλι που θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων της Περιφέρειας, οι δαπάνες μετακίνησης των μαθητών, κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες συντήρησης του οδικού δικτύου κ.α.
Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε πραγματικό εργαλείο για την πραγματοποίηση των έργων τα κονδύλια που προέρχονται μέσω του ΕΣΠΑ και των τομεακών προγραμμάτων των υπουργείων, τα οποία χρηματοδοτούν την υλοποίηση των έργων στη Θεσσαλία.
Τέλος υπογράμμισε ότι από τις 8 Αυγούστου έχουν σταματήσει οι δημοπρασίες των έργων γιατί δεν υπάρχουν επί του παρόντος πρότυπα για τα τεύχη δημοπράτησης, παρά μόνον υποδείγματα που δεν έχουν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί σύντομα, αφού όπως σημείωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει έτοιμα προς δημοπράτηση 19 έργα ύψους 69 εκ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2017 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Ν. Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα