Άγγελος Τόλκας: Να μπει τάξη στο πεδίο των ΜΜΕ

20:48 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τον τρόπο πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων φυσικών προσώπων μίλησε σήμερα στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο Άγγελος Τόλκας, διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο οποίος είναι και γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Μαζικού Αθλητισμού-Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης επισήμανε την ανάγκη να μπει τάξη στο πεδίο των ΜΜΕ

και να μην υπάρχουν εστίες διαπλοκής ΜΜΕ και κυβερνώντων, ενώ εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό πολιτικό φορέα.

Αναφορικά με την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων, ανέφερε ότι υπάρχουν επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιοι ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία, καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να προστατευθούν. «Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστούμε με φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής και να δούμε σε ποιο πεδίο μπορούμε να δημιουργήσουμε πιστοποιήσεις για τα επαγγελματικά προσόντα» εξήγησε. Επιπλέον τόνισε ότι σε μια οικονομία σε κρίση, πρέπει να αναζητά κανείς λύσεις και όχι απλά να αναπτύσσει το θεωρητικό πλαίσιο. «Εμείς εδώ σήμερα συζητάμε τρόπους ανταγωνισμού των επιχειρήσεων αλλά και της οικονομίας, τρόπους δηλαδή ενίσχυσης της ποιότητας όλων των φορέων που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν σε εθνικό επίπεδο αλλά και να εξάγουν τα προϊόντα τους. Νομίζω ότι απέναντι στην κρίση που μας μαστίζει το θέμα δεν είναι να περιγράφεις το πρόβλημα αλλά να βρίσκεις λύσεις και να βρίσκεις πράγματα για να αντισταθείς».

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης.

«Κάθε νέα προσπάθεια έχει και δυσκολίες»

Ερωτηθείς ο κ. Τόλκας για την κρίση στο ΠΑΣΟΚ με τις τοποθετήσεις του Ε. Βενιζέλου, επισήμανε «κάθε νέα προσπάθεια έχει και τις δυσκολίες της. Νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να προχωρήσει η Κεντροαριστερά ενωμένη και να δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό πολιτικό φορέα».

«Να μπει τάξη στο πεδίο των ΜΜΕ»

Είναι ανάγκη να μπει τάξη στο πεδίο των ΜΜΕ και αυτό πρέπει να γίνει με σύγχρονους όρους και όχι σύμφωνα με καταστάσεις που ίσχυαν πολλά χρόνια πριν, ειδικά για μία χώρα που πρέπει να προχωρήσει με πολύ γοργά βήματα, τόνισε ο κ. Τόλκας. «Πρέπει να κτιστεί ένα ανεξάρτητο καθαρό πεδίο για το χώρο των ΜΜΕ στο οποίο δεν θα μπορεί να δημιουργεί εξαρτήσεις οποιαδήποτε εξουσία. Είναι δύσκολο αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια». Επιπλέον, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητώντας απαντήσεις για τα χρήματα που διοχετεύονται σε ΜΜΕ για να στηρίζουν την κυβέρνηση, παρατήρησε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργείται ένα κλίμα που δημιουργεί πάρα πολλές εστίες διαπλοκής με κομμάτια εξουσίας. «Εφόσον έχουν υπάρξει συγκεκριμένες καταγγελίες η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει την ερώτηση για να εντοπίσει ζητήματα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μας είχαν απασχολήσει. Το τελευταίο διάστημα φάνηκε ότι η κυβέρνηση έκανε μια προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, αλλά μάλλον προσπαθούν να καλύψουν άλλα πράγματα» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα