Σπαγγέτι του ψαρά με κρόκο Κοζάνης και μυρωδικά

12:07 9/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και τα θαλασσινά κι ό,τι συνοδεύει αυτά, είναι η ιδανική πρόταση για γεύμα ή δείπνο. Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος προτείνει μακαρονάδα με όστρακα και μαλάκια, με το διακριτικό άρωμα του κρόκου Κοζάνης που αναδεικνύει τη θαλασσινή γεύση.

Υλικά 500 γραμμ. σπαγγέτι10 μύδια με το κέλυφος6 γαρίδες μεγάλες4 χτένια4 καραβίδες (με ουρά ή ολόκληρες)300
ml ζωμός λαχανικών4 κ.σ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκιαΛίγο φινόκιο, ψιλοκομμένο10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή τέταρτα20 ml ούζο6-7 ίνες κρόκο ΚοζάνηςΜαϊντανός ψιλοκομμένοςΘυμάρι ψιλοκομμένοΘαλασσινό αλάτιΜαύρο πιπέριΕκτέλεσηΒράζουμε τα σπαγγέτι αλ ντέντε, τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε καλά. Τα λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο.Καθαρίζουμε τα θαλασσινά και τα πλένουμε καλά. Τα αφήνουμε να σουρώσουν από τυχόν νερά.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τον κρόκο Κοζάνης.Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο, το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί.Προσθέτουμε τον ζωμό και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε προσεκτικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά.Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με τα μυρωδικά.Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με λευκό ή ροζέ κρασί.

***Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής -«Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα