Κομοτηνή:Πετυχημένο το 7ο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών-Βορειοθρακών

11:05 9/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Γέμισε χρώμα παράδοσης και Θράκης, η πρωτεύουσά της Κομοτηνή, από το έβδομο πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών και Βορειο Θρακών!
Το Αντάμωμα είχε τριήμερη διάρκεια και έχοντας μπροστάρησα την εικόνα της Αγίας Τριάδας, από το παλιό Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας, έδωσαν όλοι ένα βροντερό παρόν, με ξεχωριστό αυτό από τους ελάχιστους Ανατολικορωμυλιώτες της Βουλγαρίας.

Οι εκδηλώσεις ήταν διάσπαρτες σε Αίγειρο Κομοτηνή

και Ξυλαγανή. Η δεύτερη μέρα μετά τον Εσπερινό και την επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, ξεκίνησε έχοντας στην κορυφή μια τεράστια Ελληνική σημαία, μια πολύχρωμη παρέλαση όλων των συλλόγων με προορισμό το Δημοτικό Στάδιο.
Ευδοκία Παπαχριστούδη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανατολικορωμυλιωτών
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αναβίωσε ο παραδοσιακός γάμος, με τους μπράτιμους και μπρατίμησσες, το μαντίλωμα και το νούνο με τη νούνα!

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, δεσμεύθηκε για ένα μνημείο για τα θυμάτων των πολέμων στη Θράκη, -τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν του χρόνου στις 18 Μαρτίου, στον ενοριακό ναό της Αγίας Βαρβάρας- ξεκίνησε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι χορών της Θράκης, αυτής της μεγάλης Γης!

Δεν θα μπορούσαν ωστόσο να λείψουν τα παραδοσιακά εδέσματα, φτιαγμένα με αγάπη από τους συλλόγους Ανατολικορωμυλιωτών της Ροδόπη, όπως, καρβαδίτσα, τζαρούχια, ταρατόρι και σερμπέτι.
Οι Ανατολικορωμυλιώτες έδωσαν ραντεβού του χρόνου κεντρική Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα