Σπ. Λυκούδης: «Διαφωνώ με τον τρόπο ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» (audio)

14:06 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υπόθεση Καλογρίτσα δίνει την αίσθηση της φαρσοκωμωδίας, δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι, «όταν γίνεται ολόκληρη ιστορία για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για ένα καθαρό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όταν γίνεται μάχη κατά της διαφθοράς και εμφανίζεται κάποιος να παίρνει τη μία από τις τέσσερις άδειες του νέου τοπίου, μέσα από την ιστορία των βοσκοτόπων και της ανυπαρξίας, για την

ώρα, ισχυρής οικονομικής δυνατότητας, υπάρχει θέμα».

«Προφανώς διαφωνώ με τον τρόπο και όχι με την ανάγκη ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης και συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν είχε αμφιβολία ότι ο χώρος χρειαζόταν ρυθμίσεις». Ο κ.Λυκούδης τόνισε ότι όλοι ήξεραν πώς ήταν διαμορφωμένο το τοπίο, καθώς και τις σκοτεινές πλευρές του, αλλά, διερωτήθηκε, «έχει πειστεί κανένας για τις αγνότατες προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ξεκαθάρισμα του τοπίου ή για τη μέθοδο;».

Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι,» από την ώρα που το ΕΣΡ είναι στο περιθώριο χωρίς συμμετοχή, υπάρχει σοβαρό ζήτημα για διαδικασία εξ αντικειμένου». «Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό», πρόσθεσε και αναγνώρισε ότι ο πρόεδρος της Βουλής έκανε προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσπάθειες συγκρότησης της Κεντροαριστεράς, ο κ. Λυκούδης ανέφερε: «Στις δηλώσεις μου καταγράφω με ειλικρίνεια τι έχει συμβεί, καθώς και τα αδιέξοδα». «Νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες» τόνισε, και πρόσθεσε ότι «στο επίπεδο της ηγεσίας των χώρων, αντί για μια διάθεση συνάντησης, όσμωσης, συνεννόησης, καταγράφηκε διάθεση αντιπαράθεσης που δεν βοηθάει σε τίποτα». «Έπρεπε να υπάρξει κλίμα, που να πεισθεί η κοινωνία ότι υπάρχει ειλικρινής πρόθεση να πάμε όλοι μαζί και από κει και πέρα να αναζητηθεί ο επικεφαλής». «Όχι να ξεκινάμε από αυτό, επί μη υπάρχοντος κόμματος». «Πιστεύω», τόνισε ο κ. Λυκούδης, «ότι στην κοινωνία υπάρχει ανάγκη διαμορφωμένη και επιτακτική, το ρεύμα δεν υπάρχει στις ηγεσίες και αυτό είναι δύσκολο».

Σχετικά με την προσωπική του τοποθέτηση, στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ τόνισε ότι αισθάνεται ότι έχει εξαντλήσει το όριο της προσωπικής προσπάθειας. Ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι στην περίπτωση που το εγχείρημα δεν ευοδωθεί θα κάνει αυτό που κάνει πάντα. Έχω συνέπεια σ΄αυτά που λέω και προσπαθώ και δεν επιδιώκω να βρω καράβι να πλεύσω, επεσήμανε. Προς το παρόν όμως, κάνω ότι μπορώ, πρόσθεσε, με όση πολιτική διακριτικότητα χρειάζεται απέναντι και στους δύο χώρους πολύ περισσότερο σ’ αυτόν που εγώ είμαι βουλευτής για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, γιατί προσωπικά και στρατηγικά την πιστεύω αυτή την ιστορία. Ο κ. Λυκούδης κατέληξε λέγοντας ότι η αντίληψή του για τη συγκρότηση αυτού του χώρου δεν είναι γιατί κάποια κόμματα βρίσκονται σε προφανή δημοσκοπική ασφυξία και πρέπει να διασωθούν, αλλά γιατί πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται το μεσαίο χώρο. Και αυτό γιατί εάν υπάρξει και είναι ισχυρός, οι επόμενες κυβερνήσεις συνεργασίας θα είναι ασφαλείς στην εξέλιξή του.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα