Σόιμπλε: Παρωχημένο το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

15:43 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αν η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου οικονομικού προγράμματος δεν ολοκληρωθεί και το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει, το σημερινό πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο τόνισε ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σοιμπλε στη Wall Street Journal.

Σε συνέντευξή του στη WSJ, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι αν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, θα χρειασθεί να βρεθεί ένα καινούργιο

πρόγραμμα αλλά δεν θα το συνιστούσε στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η γερμανική Bundestag πρώτα θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι την διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος«, τόνισε ο ίδιος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι θα ήταν λάθος να εφαρμοσθούν εθνικιστικές οικονομικές πολιτικές και να ελαχιστοποιηθεί η απειλή από την ρωσική ανάμειξη, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Όποιος θέλει ανάπτυξη –και θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι φιλική προς την ανάπτυξη- πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών«, τόνισε. «Ο προστατευτισμός μπορεί να παρουσιάσει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά σχεδόν πάντα είναι καταστροφικός μακροπρόθεσμα«.

Keywords
Τυχαία Θέματα