Σόιμπλε: Η Ιταλία μπορεί να εισέλθει σε μια περίοδο αβεβαιότητας

19:00 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ιταλία μπορεί να εισέλθει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Τρίτη πως η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίσει μια περίοδο αβεβαιότητας, παρότι πιστεύει πως εκείνοι που εποπτεύουν τις ιταλικές τράπεζες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο Σόιμπλε,

μιλώντας μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, είπε επίσης πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ, πιθανώς, η έγκριση του προϋπολογισμού

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να εγκριθεί από την ιταλική Γερουσία ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επισπεύσει την όλη διαδικασία.

Από την Πέμπτη το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, είναι πιθανό να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο επικρατέστερος διάδοχος του Ματέο Ρέντσι παραμένει ο υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος διατηρεί και σημαντικές επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, στις 24 Ιανουαρίου το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά με τη συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου της Βουλής, ο οποίος προβλέπει μπόνους εδρών για την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. Απόφαση η οποία θεωρείται βασικής σημασίας για την εξέλιξη της όλης πολιτικής κατάστασης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα