Πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο – Επεισόδια στα Εξάρχεια

18:47 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν νωρίς το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της αριστεράς, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν καπνογόνα και βεγγαλικά. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα. Σε ήρεμο κλίμα η μαθητική και φοιτητική πορεία το

μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, μαθητές, μαθητικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Φοιτητές και μαθητές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων καθώς επίσης ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και νεράντζια προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια, μέσω της Πανεπιστημίου, έφτασε και πάλι στα Προπύλαια, όπου και διαλύθηκε.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: 8 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Συγκεντρώσεις και πορείες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα