Σήμερα συνεχίζονται οι πανελλαδικές σε Λέσβο και Χίο

13:07 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και πάλι από σήμερα 350 μαθητές των ΕΠΑΛ και το Σάββατο 900 μαθητές των ΓΕΛ σε Χίο και Λέσβο που οι εξετάσεις τους αναβλήθηκαν λόγω του σεισμού. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 4:30 σήμερα το απόγευμα καθώς στις

5:00 θα ξεκινήσει η εξέταση.Οι περισσότεροι μαθητές των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν σήμερα τις πανελλήνιες εξετάσεις ενώ λόγω του μικρού αριθμού εξεταζομένων σε κάθε μάθημα, τα παιδιά θα μεταφερθούν σε κλιματιζόμενους χώρους των εργαστηρίων ή άλλων αιθουσών των εξεταστικών κέντρων.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνουν τα Γενικά Λύκεια όπου σήμερα θα εξετασθεί το αίτημα των γονέων και των εκπαιδευστικών, η ώρα εξέτασης να μετακινηθεί το πρωί λόγω του καύσωνα. Ήδη ενημερώθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής πανελλαδικών εξετάσεων κ. Αγγελόπουλος ο οποίος αναγνωρίζει το αίτημα αλλά θα εξετασθούν τα τεχνικά ζητήματα εφαρμογής του, όπως ειπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα και οι βαθμοί των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 πλην των μαθημάτων που μέχρι τώρα διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Λέσβου και της Χίου τα οποία θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα μετά το πέρας των εξετάσεων ικανοποιώντας και αυτό το αίτημα της ένωσης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Λέσβου.

Επίσης όπως είπε στο σταθμό μας ο κύριος Καλάργαλης το Σεπτέμβρη θα λειτουργεί το δημοτικό σχολείο στη Βρίσα, το υπουργείο παιδείας διαβεβαιώνει ότι προκάτ αίθουσες , άρτια εξοπλισμένες θα τοποθετηθούν σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους μηχανικούς και θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στον τόπο τους τα παιδιά του χωριού.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα