Σέρβια Κοζάνης:Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σε ΛΑΡΚΟ και ΜΕ.ΤΕ Α.Ε

14:20 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προστασία και διασφάλιση των συνολικά 400 θέσεων εργασίας στην περιοχή των Σερβίων Κοζάνης, οι οποίες συνδέονται με το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια και της ΜΕ.ΤΕ Α.Ε στο Προσήλιο Κοζάνης, θα στηρίξει η ΔΕΗ , με την συνέχιση της παραλαβής λιγνίτη από τις δύο εταιρίες.

«Η ΔΕΗ

ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο στο αίτημα των τοπικών φορέων και των εργαζομένων της περιοχής», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, προσθέτοντας ότι «στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και στελέχη της Επιχείρησης, αποφασίσθηκε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εφαρμογή της σύμβασης, σχετικά με την παραλαβή λιγνίτη της ΔΕΗ από το ιδιωτικό ορυχείο της ΜΕ.ΤΕ Α. για τους επόμενους 14 μήνες, καθώς και για την παραλαβή λιγνίτη από την ΛΑΡΚΟ , στο πλαίσιο μάλιστα του χρέους που έχει η εταιρεία προς την ΔΕΗ

Στην δίωρη σύσκεψη έγινε αποδεκτό από την ΔΕΗ το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη , καθώς και του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αύξηση των ποσοτήτων λιγνίτη από τις δύο εταιρείες προς την ΔΕΗ, όπου η μεν ΛΑΡΚΟ έχει την δυνατότητα να δίνει έως και 30.000 τόνους λιγνίτη το μήνα , ενώ η ΜΕ.ΤΕ Α.Ε έχει υπογράψει σύμβαση για 25.000 έως 50.000 τόνους λιγνίτη το μήνα και όπως τόνισε ο κ. Πλακεντάς στην ΕΡΤ Κοζάνης, «θα γίνει μία προσπάθεια να αυξηθεί η ποσότητα που παίρνει σήμερα η ΔΕΗ και από 25.000 τόνους να φθάσει τις 30.000 μέχρι και 35.000 τόνους , ανάλογα βεβαίως με την ζήτηση που θα υπάρχει στην περιοχή».

Στην συμφωνία που υπήρξε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ΔΕΗ και με την συμμετοχή του κ. Παναγιωτάκη , αποφασίσθηκε επίσης να ενταχθούν τα δύο ορυχεία στον ενεργειακό σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει η ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια, ώστε να υπάρξει ένας μακροχρόνιος ορίζοντας σχετικά με την προοπτική της παρουσίας των ορυχείων στην ευρύτερη περιοχή.

Σε συνάντηση μάλιστα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και της δημοτικής αρχής Σερβίων-Βελβεντού με τον Πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ, υπογραμμίστηκε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την παραλαβή ακόμη και αυξημένων ποσοτήτων λιγνίτη από την ΔΕΗ, αφού υπάρχει σχετικό χρέος της ΛΑΡΚΟ που μπορεί να αποπληρωθεί και μέσω αυτής της συμφωνίας».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ- Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα