Βόλος: “Ανοιχτό παράθυρο” για υποδοχή αποστειρωμένων μολυσματικών αποβλήτων

13:20 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Και τρίτη εταιρεία διαχείρισης αποστειρωμένων μολυσματικών αποβλήτων από την Κέρκυρα υπέβαλλε αίτημα για απόρριψή τους στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων Μαγνησίας, όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρής Τσαλούχας. Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συνδέσμου, όμως αναβλήθηκε για τη συγκέντρωση περισσοτέρων στοιχείων και η απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Η απόφαση θα

αφορά συνολικά την εταιρεία από την Κέρκυρα, αλλά και την ANSY A.E. και την εταιρεία “Αποστείρωση” για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου είχε λάβει κατά πλειοψηφία απόφαση να μην απορρίπτονται τέτοιου είδους απόβλητα στο ΧΥΤΑ.

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΛΑΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών θητείας της δημοτικής αρχής, καταγγέλθηκαν οι πολιτικές που ακολουθούνται από τη δημοτική αρχή, που στην ουσία εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς υποβάθμισης. Η δημοτική αρχή στην ουσία προβαίνει σε μικρο βελτιώσεις της καθημερινότητας και μικροδραστηριότητες στολισμού που δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Υποβάθμιση παρατηρείται και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε τομείς όπως η καθαριότητα και οι παιδικοί σταθμοί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, πάνω από ένα στα τέσσερα παιδιά μένουν εκτός, αφού δεκτά έγιναν 700 παιδιά σε σύνολο 2.000.

Επιπλέον καταγγέλθηκε πως έχουν αυξηθεί τα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης, ιδίως στην περιφέρεια του Δήμου Βόλου, όπου η τιμή του νερού έχει διπλασιαστεί. “Επικρατεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και καταστολής που η δημοτική αρχή επιβάλλει για να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Απειλεί με πρόστιμα τους φτωχούς κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων για να τους επιβάλλει να πληρώσουν τα χαράτσια στην ύδρευση την άρδευση και να ξοδέψουν εκατοντάδες ευρώ για την τοποθέτηση μετρητών νερού και τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο”.

Επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, την οποία κατηγόρησε για αλαζονεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η πλειοψηφία έχει την ευθύνη, αποφασίζουν μόνοι τους και εφαρμόζουν. Όποιος αντιδρά κι ας έχει δίκιο τραβιέται στα Δικαστήρια ή στα κρατητήρια”.

Σε ότι αφορά την πόλη, οι δρόμοι είναι “βομβαρδισμένοι”, τα πεζοδρόμια απροσπέλαστα, οι κοινόχρηστοι χώροι σε εγκατάλειψη, οι παιδικές χαρές ανύπαρκτες, η καθαριότητα ανεπαρκής, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο, πρόγραμμα σχολικής στέγης δεν υφίσταται, η αερορύπανση δεν αντιμετωπίζεται, υπάρχει έλλειψη αστικού πρασίνου, ελλείψεις σε προσωπικό, εντατικοποίηση της εργασίας, παιχνίδια με τους ιδιώτες στο θέμα της απόρριψης αποστειρωμένων μολυσματικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ κ.α.

Τι διεκδικεί η ΛΑΣ

Η ΛΑΣ διεκδικεί και παλεύει για πλήρη κρατική χρηματοδότηση για το σύνολο των αναγκών του δήμου, εξασφάλιση απο τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλασίου που κατευθύνουν την Τ.Α. να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά, λειτουργία και ανάπτυξη νέων δημοσίων κοινωνικών δομών, επαρκής στελέχωση των βρεφικών-παιδικών σταθμών χωρίς τροφεία, συνέχιση προγραμμάτων όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΚΑΠΗ, και μείωση των ανταποδοτικών τελών και τιμολογίων ύδρευσης στους ανέργους.

Keywords
Τυχαία Θέματα