Σέρρες:Πρόταση 7.000.000 ευρώ υπέβαλλε ο Δήμος Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:59 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“ Πρόταση 7.000.000 ευρώ υπέβαλλε ο Δήμος Σερρών για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Κωσταντίνο Καρπουχτσή, υπεύθυνο για θέματα προγραμμάτων του Δήμου Σερρών.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο για την χρηματοδότηση δράσεων ύψους 7.000.000 ευρώ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2023. Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, συνέχισε ο Δήμαρχος, έχει ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση

της επιχειρηματικότητας, μέσω της σύνδεσής της με την εκπαίδευση αλλά και με ενεργές δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως επίσης και την αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης μας.
Η περιοχή παρέμβασης αφορά το σύνολο της πόλης των Σερρών, λόγω της σχετικής κοινωνικοοικονομικής ομοιογένειας των επιμέρους πολεοδομικών ενοτήτων και την χωρικής εμβέλειας των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρπουχτσής αναφέρθηκε στους τοπικούς φορείς που συμμετέχουν με δράσεις και προυπολογισμό στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ, το ΕΒΕΣ και το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα