Σέρρες: Παρουσίαση των πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου στα ΑΣΤΕΡΙΑ

11:51 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επίσημη παρουσίαση των Πρακτικών του Γ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού με τίτλο: «Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση (1913 – 2013)», που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών κατά το επετειακό έτος 2013.θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ.

Κύριοι ομιλητές θα είναι οι διδάκτορες κ. Γεώργιος Πάσχος

και κ. Πέτρος Σαμσάρης, επιμελητές της έκδοσης των Πρακτικών του εν λόγω Συνεδρίου.
Παράλληλα, θα βραβευθούν από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη ως καθοριστικοί συντελεστές στην επιτυχία του Συνεδρίου οι: κα Άρτεμη Ξανθοπούλου – Κυριακού, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Σοφία Μπιτζίδου–Σαρακενίδου, η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ο δρ. Πέτρος Σαμσάρης και δρ. Γεώργιος Πάσχος, Επιμελητές έκδοσης των Πρακτικών.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Βυζαντινή Χορωδία του Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεώργιου Ζαρκαντζά και την Παραδοσιακή Xορωδία της «Θρακικής Εστίας», Καλών Δένδρων και Προβατά υπό τη διεύθυνση της κας Στέλλας. Βλαχοπούλου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στο (φουαγιέ) της αίθουσας «ΑΣΤΕΡΙΑ» τα Πρακτικά του Συνεδρίου σε ψηφιακή μορφή .

Keywords
Τυχαία Θέματα