Χανιά: Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

11:30 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στα Χανιά με την κακοκαιρία να ξεκινά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης με έντονη βροχόπτωση. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μάλεμε, Αγία Μαρίνα, Κολυμπάρι και Γεράνι δημιουργήθηκαν προβλήματα ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να προβεί σε απάντληση υδάτων από ξενοδοχιακές μονάδες, καταστήματα αλλά και σπίτια. Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε και σε δύο περιστατικά απεγκλωβισμού μίας μητέρας με το ανήλικο παιδί της από αυτοκίνητο το οποίο

ακινητοποιήθηκε λίγο μετά το στρατόπεδο του Μάλεμε καθώς και σε ακόμα μία διάσωση στα Χανιά. Πολύ άσχημη η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα και το Σταλό μέχρι το Κολυμβάρι ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στην Καλυδωνία.
Αδιάβατη ήταν η παλιά εθνική οδός στο ύψος του Πλατανιά από τη γέφυρα του Κερίτη μέχρι και την Αγία Μαρίνα. Με νερό λόγω της έντονης βροχόπτωσης γέμισαν οι διάδρομοι των Δικαστηρίων στα Χανιά.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους τα νερά μπήκαν στο κτήριο από την πίσω πλευρά λόγω κακοτεχνιών στην κατασκευή του και όχι από πάνω. Έκλεισαν τα σχολεία σε Γεράνι, Μάλεμε, Ταυρωνίτη – στα σπίτια τους οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων και 1ου ΕΠΑΛ. Έκλεισαν και τα δημοτικά σχολεία με εντολή του δημάρχου στο Γεράνι, το Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Για ακόμα μία φορά η Κάτω Σούδα θύμιζε “λίμνη” λόγω του όγκου των νερών που συσσωρεύτηκαν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα στην οδό Βλητέ – Ακρωτηρίου στο ύψος της κεραίας της ΕΡΤ, η κίνηση των οχημάτων γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σούδας κ. Κώστα Φωκά το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός στην οδό Τριών Ιεραρχών.
Μάλιστα μηχάνημα του δήμου Χανίων, έσπαγε τα πεζοδρόμια προκειμένου να φύγουν τα νερά που είχαν συσσωρευτεί. Χωρίς ρεύμα έμεινε περίπου στις 16:30 το κέντρο της πόλης των Χανίων ωστόσο η ηλεκτροδότηση επανήλθε μετά από λίγα λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα