Σέρρες: Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των διοδίων του Προμαχώνα

14:12 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετ’ εμποδίων αναμένεται να ξεκινήσει αύριο την λειτουργία του ο σταθμός διοδίων στον Προμαχώνα, στον κάθετο άξονα Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Για τις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των κοινοτήτων Προμαχώνα και Αγκίστρου, με αίτημα την ελεύθερη διέλευσή τους χωρίς όριο περιοριστικών διαδρομών.

Σύμφωνα τον Πρόεδρο της Κοινότητας Προμαχώνα Σπύρο Λεωνίδα, οι κάτοικοι θεωρούν αδιανόητο να πληρώνουν 4,80 ευρώ κάθε φορά που θα πρέπει να επισκέπτονται

το φαρμακείο ή το πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκονται μετά από τα διόδια και είναι τα μοναδικά στην περιοχή.Την οργή των κατοίκων προκάλεσε η άρνηση της διοίκησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε να κάνει δεκτό το αίτημα των 171 ιδιοκτητών οχημάτων για την παροχή κάρτας για δωρεάν και απεριόριστες διαδρομές. Η εταιρία αντιπροτείνει από την πλευρά της μόνο 10 δωρεάν μετ’ επιστροφής μετακινήσεις (δηλαδή 20 διελεύσεις) το μήνα, για τους κατοίκους των επίμαχων κοινοτήτων και 20 δωρεάν μετ΄επιστροφής μετακινήσεις (δηλαδή 40 διελεύσεις ) για τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ το ενδεχόμενο λειτουργίας παράπλευρου δρόμου νοτίως των διοδίων, στο ύψος που βρίσκεται το μοναδικό φαρμακείο της περιοχής, θα εξετάσει αύριο η διοίκηση της Εγνατίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε. , Απόστολος Αντωνούδης, αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των στελεχών της εταιρείας με μοναδικό αντικείμενο την προέκταση του παράδρομου μέχρι το Φαρμακείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα