Σέρρες : Συστράτευση για την επιστροφή των κλαπέντων χειρογράφων

15:43 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συστράτευση για την επιστροφή των κλαπέντων χειρογράφων της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου από τους Βουλγάρους το 1917, κάλεσαν οι διοργανωτές της διημερίδας «Η Λόγια Περιφέρεια. Γραφή, διάδοση και διαφύλαξη της Γνώσης , στην Μακεδονία και στις Σέρρες κατά την βυζαντινή περίοδο», τους επιστήμονες που συμμετείχαν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ πρέδρος του ΕΜΕΙΣ κ. Δημήτρης ΔημούδηςΗ Αντιδήμαρχος κυρία Σοφία ΜπιτζίδουΟ Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Πάολο Οντορίκο

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες,

την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο και συμμετείχαν σημαντικοί βυζαντινολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν την περιοχή κατά την βυζαντινή περίοδο. Τονίστηκε πως η Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών ήταν σημαντικό εργαστήρι παραγωγής χειρογράφων με πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ οι Σέρρες είχε έντονη πολιτιστική δραστηριότητα κατά την βυζαντινή περίοδο.

Την διημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών και η Εταιρεία για την Ιστορία των Σερρών, ενω την επιστημονική οργάνωση είχε ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Παρισίου Πάολο Οντορίκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα