Κ. Μπαργιώτας: «Αναγκαία η διατήρηση των συμβασιούχων του πρώην ΠΕΓΕΑΛ»

15:40 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην ανάγκη διατήρησης των εργαζομένων στο Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΠΕΓΕΑΛ), αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του «Ποταμιού» Κ. Μπαργιώτας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο κ. Μπαργιώτας, «το Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

(πρώην ΠΕΓΕΑΛ) με έδρα την Λάρισα, αποτελεί ένα από τα εγκυρότερα εδαφολογικά εργαστήρια της χώρας και είναι η δομή στην οποία βασίζονται οι αγρότες για να προβούν σε εδαφολογικές αναλύσεις των χωραφιών τους, καθώς και σε αναλύσεις σε φυτικούς ιστούς και στα νερά άρδευσης. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι στο τμήμα της Λάρισας, αλλά και στα αντίστοιχα Τμήματα σε Μακεδονία και Αττική, αποτελούν ζωτικό κομμάτι της ομάδας του εργαστηρίου, χωρίς τους οποίους θα υπολειτουργεί αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο ρόλο του.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί βάσει του προγράμματος μείωσης της Νιτρορύπανσης Γεωργικής Προέλευσης. Ενώ όμως το παλιό πρόγραμμα έχει λήξει και δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, το νέο ΠΑΑ 2014-2020 δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί και έτσι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την οριστική λύση των συμβάσεων τους στο τέλος του έτους. Το Ταμείο Κτηνοτροφίας και Γεωργίας που είναι υπεύθυνο για την πρόσληψη και μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, εμφάνιζε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 πλεόνασμα 5.094.000€, που αν ισχύσει και για το 2017 θα μπορεί να καλύψει την μισθοδοσία του προσωπικού έως ότου υπαχθούν σε κάποια Δράση του νέου ΠΑΑ 2014-2020». Ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά πότε θα ενεργοποιηθεί πλήρως το νέο πρόγραμμα Π.Α.Α. 2014-2020 ώστε να ενταχθούν σε αυτό οι προσλήψεις των συμβασιούχων του Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα