Σεισμός 8,2 Ριχτερ στο Μεξικό

08:27 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών έγινε στο Μεξικό, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Οι άνθρωποι στο Μέξικο Σιτι εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα κτίρια. Δόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Tο επίκεντρό του ήταν 165 χιλιόμετρα δυτικά της Tapachula στη νότια πολιτεία Chiapas, κοντά στη Γουατεμάλα. Είχε εστιακό βάθος 35 χιλιομέτρων.

Η σφοδρή σεισμική δόνηση έπληξε την ακτή του νότιου Μεξικού αργά το βράδυ της Πέμπτης, (περίπου

στις 08:00 ώρα Ελλάδας) προκαλώντας ισχυρές δονήσεις στα κτίρια και οδήγησε τους ανθρώπους πανικόβλητους στους δρόμους .

Η Γεωλογική Έρευνα των ΗΠΑ ανέφερε αρχικά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,0 και το επίκεντρό του ήταν 165 χιλιόμετρα δυτικά της Tapachula στη νότια πολιτεία Chiapas, κοντά στη Γουατεμάλα. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 35 χιλιόμετρα.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο σεισμός μπορεί να δημιουργήσει τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των ακτών του Ειρηνικού της Γουατεμάλας, της Ονδούρας, του Μεξικού, του Ελ Σαλβαδόρ και της Κόστα Ρίκα. Η απειλή εξακολουθεί να αξιολογείται για τη Χαβάη, το Γκουάμ και άλλα νησιά του Ειρηνικού.

Ακόμη και στην μακρινή Πόλη του Μεξικού που βρίσκεται περίπου 1000 χιλιόμετρα μακριά ο σεισμός ήταν τόσο αισθητός ώστε οι φοβισμένοι κάτοικοι συγκεντρώνονταν στους δρόμους στο σκοτάδι, συχνά με τις πυτζάμες τους, φοβούμενοι ότι τα κτίρια θα κατέρρεαν. Ελικόπτερα της πολιτικής προστασίας υπερίπτανται πάνω από την πόλη για τον εντοπισμό καταστροφών και θυμάτων

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε την είδηση για έναν νεκρό άλλα οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει. Στην γειτονική Γουατεμάλα ο πρόεδρος Μοράλες σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους. Θεωρείται η ισχυρότερη σεισμική δόνηση από το 1985

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ , BBC, ASSOCIATED PRESS

Keywords
Τυχαία Θέματα