Σε υψηλό 4μηνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Fed, τηλεπικοινωνιών

12:08 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών τη Δευτέρα το μεσημέρι στον απόηχο θετικών επιχειρηματικών νέων από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της υποχώρησης των προσδοκιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων πριν το τέλος του 2016.

Ο γαλλικός δείκτης CAC κέρδιζε 0,46% με την μετοχή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών να κερδίζει 6,27% μετά την γνωστοποίηση ότι ο ολλανδικός όμιλος Altice έκανε προσφορά για την απόκτηση του 22,25% των μετοχών της SFR

που δεν κατέχει μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η μετοχή της Altice κέρδιζε 1,29% στις 11:46 μ.μ.

Κέρδη της τάξης του 1,8% κατέγραφε επίσης η μετοχή της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telefonica μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για είσοδο στο χρηματιστήριο θυγατρικών της.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κέρδιζε 0,36% στις 11:46 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) παρά το αποτέλεσμα στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία όπου το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κέρδισε πάνω από 20% και την δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας τους χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρήκαν επίσης στήριξη από τα στοιχεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ όπου η οικονομία πρόσθεσε 151.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο έναντι προσδοκιών για 180.000. Τα στοιχεία ενίσχυσαν την εντύπωση ότι η Fed δεν θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα