Σε ύφεση η φωτιά στη Μάκιστο Ηλείας – Η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών

21:15 23/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις αυλές σπιτιών του χωριού Μάκιστος στην Ηλεία, που είχε καεί στις μεγάλες φωτιές το 2007, πέρασε πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση. Το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση. Καλύτερη η εικόνα και στις άλλες δύο φωτιές στην Ηλεία, σε Κακοτάρι και Πέρσαινα. Οριοθετημένες είναι οι δύο από τις συνολικά τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε στο ΑΠΕΜΠΕ

ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μάκιστος, προσθέτοντας ότι «δεν θα έλεγα πως απειλείται η κοινότητα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα, στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα».

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 60 πυροσβέστες και περίπου 30 οχήματα.

Μπαράζ πυρκαγιών στη Β. Ελλάδα (video)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα στη Χαλκιδική έπειτα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων. Υπό μερικό έλεγχο και οι φωτιές στο Μοναστηράκι Δράμας, το Λιβάδι Θεσσαλονίκης, το Σιδηρόκαστρο Σερρών και τη Λιμνιά Καβάλας.

Αισιόδοξος για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Μόλα Καλύβα μέχρι το πρωί της Κυριακής δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο διευθυντής του τμήματος της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Η έκταση που κάηκε υπολογίζεται σε περίπου 1.500 στρέμματα, ενώ ζητήθηκε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Γ. Μαρινόπουλος], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα